Recepti 18. ožujka 2022.

Carski drobljenac s džemom za slasno jutro

Kaiserschmarrn foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi ovo tradicionalno jelo i uživaj poput carice ili cara

Carski drobljenac ili Kaiserschmarrn je jedno od onih jela koje svi obožavamo, ali su mnogi na njega zaboravili. Iako ima carski naziv, bio je posebno popularan "u narodu" pa je tako postao dio tradicionalnih jela koja se pripremaju i u našoj zemlji. Drobljenac je ukusan u kombinaciji s domaćim džemom od šljiva ili pečenim jabukama.
 

Možda vas zanima... Vodimo te kroz pripremu domaćeg džema od šljiva Recepti
 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 180 g brašna
  • 150 ml mlijeka
  • 40 g maslaca
  • Džem od šljiva ili drugi džem po izboru

Priprema:

  1. U posudi pomiješaj šećer i žumanjke. Dodaj mlijeko i brašno te sve zajedno zamiješaj.  
  2. U posebnoj posudi pomoću miksera izradi bjelanjke dok ne dobiješ snijeg. 
  3. Snijeg špatulom pažljivo umiješaj u smjesu s brašnom. 
  4. Maslac na tavi zagrij na srednje jakoj vatri te dodaj smjesu. Smjesu peci dok donja strana ne poprimi zlatnu boju te ju zatim pomoću špatule ili kuhače nareži na manje komadiće. 
  5. Komadiće nastavi veći još nekoliko minuta te kada su gotovi prebaci u tanjur i prelij s nekoliko žličica džema od šljiva. 
  6. Kaiserschmarrn je najbolje jesti topal zato ga pojedi odmah nakon pripreme. Smjesu također iskoristi odmah nakon što si u nju umiješala bjelanjke jer je tada najpjenastije strukture. 

Ako uživaš u slatkom doručku, isprobaj i ove recepte:

Možda vas zanima... Zobena kaša s bananama po receptu Jamieja Olivera Recepti Možda vas zanima... Isprobaj croffle - neodoljiv spoj kroasana i vafla Recepti Možda vas zanima... Pohani kruh za posebno slatka jutra Recepti Možda vas zanima... Fine kuglice za energičniji početak dana Recepti Možda vas zanima... Ovaj lava kolač možeš jesti i za doručak! Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.