gastro postao
Omiljeni lava kolač dobio je zdravu jutarnju varijantu
Dan je uvijek lijepiš ako ga započnemo ukusnim doručkom, a nema ukusnijeg od čokoladne kombinacije omiljenog lava kolača i zobene kaše. Zobena kaša je odličan izvor vlakana koja nas drže sitima cijelo jutro, dok nam kakao i tamna čokolada daju osjećaj da jedemo desert, a ne samo zdrav doručak. Okus možeš upotpuniti žlicom meda ili javorovog sirupa.
Sastojci:
- 1/2 banane
- 50 g zobenih pahuljica
- 120 ml mlijeka
- 1 žličica chia sjemenki
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 žlica kakaa
- 1 prstohvat soli
- 2 kockice tamne čokolade
Priprema:
- Pola banane, zobene pahuljice, mlijeko, chia sjemenke, prašak za pecivo, kakao i sol pomiješaj u blenderu dok ne dobiješ gustu jednoličnu smjesu. Po želji dodaj i malo meda, javorovog sirupa ili šećera.
- Smjesu prebaci u kalup u kojem ćeš ju peći i na sam vrh dodaj dvije kockice tamne čokolade. Pomoću žlice smjesom prekrij kockice čokolade.
- Lava kolač peci u pećnici 17 do 20 minuta na 200 stupnjeva. Kada je gotov, posluži ga dok je još topao kako bi čokolada ostala tekuća.
Uživaj i u ovim idejama za doručak: