Recepti 02. kolovoza 2021.

Najfiniji muffini od banane - iz blendera

Muffini s bananom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove muffine s bananom možeš bez problema pripremiti netom prije posla i ponijeti za gablec

Muffini su jednostavni za pripremu, ali taj proces obično uključuje vaganje, miksanje i pečenje od 20-ak minuta. Ovaj recept pojednostavljuje sve te korake, a i prljavo će suđe biti svedeno na minimum. 

Naime, muffine od banane i kikiriki maslaca možeš napraviti u blenderu za minutu ili dvije, preliti ih u pripremljeni kalup i obući se za posao dok se peku. Ako se dobro organiziraš, sve će biti gotovo za 15 minuta!

 

Možda vas zanima... Evo kako možeš detaljno očistiti blender Špajza

 

Imaj na umu da će, budući da u receptu nema brašna, splasnuti nakon pečenja. Obavezno pričekaj da se ohlade pa ih tek onda zapakiraj za gablec. U slast!

Sastojci:

  • 1 veća, zrela banana
  • 1 jaje (L)
  • 2 žlice meda
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 120 g maslaca od kikirikija
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije

U muffine nakon blendanja možeš umiješati komadiće čokolade, suho ili svježe voće, koricu limuna, začine poput cimeta te nasjeckane oraščiće. 

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U blender stavi sve sastojke pa blendaj dok smjesa ne bude glatka.
  3. Raspodijeli smjesu u kalupe za 12 mini muffina. Ako se odlučiš za veći kalup, udvostruči sastojke.
  4. Peci otprilike osam minuta pa provjeri stanje. Možda će im trebati još minuta ili dvije, ovisno o pećnici. Naravno, veći će se muffini duže i peći. 
  5. Pusti da odstoje 15-ak minuta prije no što ih kreneš vaditi iz kalupa.

Preporučujemo da u kalupe za muffine staviš košarice kako bi ih mogla lakše izvaditi - i lakše konzumirati u hodu. Dobro jutro i dobar tek!

OBOŽAVAŠ BANANE? Isprobaj sljedeće recepte:

 

zobena kaša Možda vas zanima... Zobena kaša s bananom i kivijem - savršen doručak! Recepti Kruh od banane Možda vas zanima... Kruh od banane iz blendera, od samo 4 sastojka Špajza keksi Možda vas zanima... Keksi s bananama i čaša mlijeka? Da, uvijek! Recepti Možda vas zanima... Počasti se pahuljastim palačinkama s bananom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.