gastro postao
Zobena kaša je idealan doručak za umorni ponedjeljak!
Zobena kaša je jedan od boljih i zdravijih doručaka koji možeš priuštiti svom organizmu. Osim toga, vječni je izbor inspiracije i može se pripremiti na nebrojno mnogo načina.
Ako si jedna od onih koja ne voli monotoniju i u doručak ulaže promišljanje i trud, vjerujemo da će ti se svidjeti ovaj recept s limunom i kivijem.
Sastojci:
- 1 šalica mlijeka ili vode
- ½ šalica zobenih pahuljica
- 1 zrela banana
- 1 žlica soka od limuna
- prstohvat soli
- 1 kivi (narezan na ploške)
* Imaj na umu da se radi o šalici od 2,5 dl
Priprema:
- Vodu (mlijeko) zakuhaj u posudi, dodaj zobenu kašu pa smanji vatru.
- Zrelu bananu zgnječi vilicom, stavi je u posudu s kašom i miješaj. Kada primijetiš da je nešto tekućine isparilo dodaj sok limuna i sol.
- Kada budeš zadovoljna gustoćom kaše, serviraj je uz narezani kivi.
Dobar tek!