Zobena kaša je jedan od boljih i zdravijih doručaka koji si možeš priuštiti. Osim toga, vječni je izvor inspiracije i može se pripremiti na nebrojno mnogo načina. Ako si jedna od onih koja ne voli monotoniju i u doručak ulaže promišljanje i trud, vjerujemo da će ti se svidjeti ova zobena kaša s bananom i kivijem.
Ako uspiješ nabaviti domaći kivi, čija berba uskoro kreće, to će biti najbolja opcija, naravno. No već ga sada ima u trgovinama, pa ako ne možeš dočekati, nabavi taj. Kivi je krcat vitaminom C, a ne moramo puno mudrovati da bismo shvatili da nam taj vitamin treba u ovim jesenskim i zimskim danima.
Ova će te kaša opskrbiti potrebnim vitaminima i hranjivim tvarima za veliki dio dana!
Zobena kaša s bananom i kivijem
Sastojci:
- 1 šalica mlijeka ili vode (1 šalica=250 ml)
- ½ šalica zobenih pahuljica
- 1 zrela banana
- 1 žlica soka od limuna
- prstohvat soli
- 1 kivi (narezan na ploške)
Postupak:
- Vodu (mlijeko) zakuhaj u posudi, dodaj zobenu kašu pa smanji vatru.
- Zrelu bananu zgnječi vilicom, stavi je u posudu s kašom i miješaj. Kada primijetiš da je nešto tekućine isparilo dodaj sok limuna i sol. Možeš naribati i malo korice limuna.
- Kada budeš zadovoljna gustoćom kaše, serviraj je uz narezani kivi.