Recepti 01. kolovoza 2021.

Za doručak se nagradi mirisnim vaflima s bananom!

Vafli s bananom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Kao svaki pravi sladokusac želiš započeti dan nečim slatkim i ukusnim? Imamo odlično rješenje - počasti se mirisnim i sočnim vaflima s bananama

Vafli s bananom i cimetom jednostavni su za pripremu i prepuni su ukusa - gotovo da ti neće trebati preljev. Šalimo se! Preljev je obavezan za potpuni užitak.

Ako si ljubitelj banana kruha, vafli će ti se sigurno svidjeti i okusom i mirisom jer neodoljivo podsjećaju na ovu popularnu slasticu. Poslužit će za doručak, brunch, a ostatak i za desert. 

 

Možda vas zanima... Imamo nekoliko savjeta za pripremu odličnih vafla Recepti

 

Predlažemo da vafle poslužiš uz kuglicu sladoleda. U slast!

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 375 ml mlijeka
  • 150 ml suncokretovog ulja
  • 2 jaja
  • 2 zgnječene banane
  • 1/2 žličice vanilije
  • 2 žlice šećera

Priprema:

  1. Naulji aparat za vafle i zagrij ga.
  2. U velikoj posudi pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i cimet.
  3. U drugoj srednjoj zdjeli izmiješaj mlijeko, ulje, žumanjke i pire od banana.
  4. U zasebnoj, čistoj srednjoj zdjeli istuci bjelanjke mikserom. Dodaj vaniliju i šećer pa napravi čvrst snijeg. 
  5. Pomiješaj mliječnu smjesu sa suhim sastojcima dok se potpuno ne sjedine. Umiješaj bjelanjke.
  6. Na prethodno zagrijan aparat za vafle, ulij tijesto da pokrije površinu. Peci do željene hrskavosti.

Posluži ih odmah s preljevima po želji. Vafli se mogu čuvati u hermetički zatvorenoj posudi i podgrijavati u tosteru. Dobar tek!

ISPROBAJ I OVE RECEPTE:

 

Možda vas zanima... Isprobaj croffle - neodoljiv spoj kroasana i vafla Recepti Možda vas zanima... Jednostavni vafli s borovnicama za slađe jutro Recepti Možda vas zanima... Vafli koji podsjećaju na omiljene cimet rolice Recepti Možda vas zanima... Tjedan započni slasnim kakao vaflima Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.