Vafli s bananom i cimetom jednostavni su za pripremu i prepuni su ukusa - gotovo da ti neće trebati preljev. Šalimo se! Preljev je obavezan za potpuni užitak.
Ako si ljubitelj banana kruha, vafli će ti se sigurno svidjeti i okusom i mirisom jer neodoljivo podsjećaju na ovu popularnu slasticu. Poslužit će za doručak, brunch, a ostatak i za desert.
Predlažemo da vafle poslužiš uz kuglicu sladoleda. U slast!
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1/2 žličice soli
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 375 ml mlijeka
- 150 ml suncokretovog ulja
- 2 jaja
- 2 zgnječene banane
- 1/2 žličice vanilije
- 2 žlice šećera
Priprema:
- Naulji aparat za vafle i zagrij ga.
- U velikoj posudi pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i cimet.
- U drugoj srednjoj zdjeli izmiješaj mlijeko, ulje, žumanjke i pire od banana.
- U zasebnoj, čistoj srednjoj zdjeli istuci bjelanjke mikserom. Dodaj vaniliju i šećer pa napravi čvrst snijeg.
- Pomiješaj mliječnu smjesu sa suhim sastojcima dok se potpuno ne sjedine. Umiješaj bjelanjke.
- Na prethodno zagrijan aparat za vafle, ulij tijesto da pokrije površinu. Peci do željene hrskavosti.
Posluži ih odmah s preljevima po želji. Vafli se mogu čuvati u hermetički zatvorenoj posudi i podgrijavati u tosteru. Dobar tek!
ISPROBAJ I OVE RECEPTE: