gastro postao
Grčki jogurt s karameliziranim smokvama i medom je pravi ljetni užitak!
Smokve su mnogima omiljena ljetna poslastica, a u kombinaciji s medom, cimetom i grčkim jogurtom mogu poslužiti kao fini doručak ili osvježavajući desert.
Priprema je zaista jednostavna i oduzet će ti svega 10-ak minuta, a recept dolazi iz kuhinje slavne chefice Marthe Stewart. Uživaj!
Karamelizirane smokve s jogurtom i medom
Sastojci:
- 1 žlica meda, plus dodano za prelijevanje prilikom serviranja
- 150 svježih smokava, raspolovljenih
- 2 šalice grčkog jogurta (1 šalica = 250 ml)
- prstohvat mljevenog cimeta
- 1/4 šalice sjeckanih pistacija
Postupak:
- Zagrij med u srednjoj tavi na umjerenoj vatri. Dodaj smokve i pusti da se lagano karameliziraju, oko 5 minuta.
- Ostavi ih da se ohlade pa ih posluži uz grčki jogurt s cimetom i pistacijama. Po želji ih prelij s još malo meda.
Ako voliš smokve, moraš isprobati i ove recepte...