gastro postao
Grčki jogurt s karameliziranim smokvama i medom je pravi ljetni užitak!
Smokve su mnogima omiljena ljetna poslastica, a u kombinaciji s medom, cimetom i grčkim jogurtom mogu poslužiti kao fini doručak ili osvježavajući desert.
Priprema je zaista jednostavna i oduzet će ti svega 10-ak minuta, a recept dolazi iz kuhinje slavne chefice Marthe Stewart. Uživaj!
Sastojci:
- 1 žlica meda, plus još za kišu
- 150 svježih smokava, prepolovljenih
- 2 šalice grčkog jogurta
- prstohvat mljevenog cimeta
- 1/4 šalice sjeckanih pistacija
Smokve s jogurtom i medom,
Priprema:
- Zagrij med u srednjoj tavi na umjerenoj vatri. Dodaj smokve i pričekaj dok se lagano ne karameliziraju, oko pet minuta.
- Ostavi ih da se ohlade pa ih posluži uz grčki jogurt s cimetom i pistacijama. Po želji ih pokapaj medom.
U slast!
Ako voliš smokve, moraš isprobati i ove recepte...