gastro postao
Ceviche je jelo od svježe ribe popularno u Srednjoj i Južnoj Americi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 187
Potrebno vam je
- 500 g oslić
- 1000 g račići
- 500 g hobotnica
- 2 šalica sok od limete
- 2 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
- 1 kom luk ,crveni
- 4 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 4 kom avokado (mesnati dio)
- 6 režanj češnjak
- 1 vezica korijander
- 6 kom čili papričica
Priprema
- Ribu, račiće i hobotnicu stavite u posoljenu kipuću vodu te, kad zakuhaju, kuhajte još koju minutu.
- Izvadite ih u posudu i prelijte sokom citrusa.
- Začinite nasjeckanim lukom, češnjakom, krastavcima, korijandrom i čilijem.
- Hladite dva sata pa dodajte kockice avokada, sol, papar i češnjak u prahu.
Ceviche je jelo od svježe ribe popularno u Srednjoj i Južnoj Americi
Izvor Skuhatćute