Recepti 13. listopada 2014.

Ceviche s račićima

gastro postao gastro.24sata.hr
Ceviche je jelo od svježe ribe popularno u Srednjoj i Južnoj Americi

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 187

Potrebno vam je

  • 500 g oslić
  • 1000 g račići
  • 500 g hobotnica
  • 2 šalica sok od limete
  • 2 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 4 kom avokado (mesnati dio)
  • 6 režanj češnjak
  • 1 vezica korijander
  • 6 kom čili papričica

Priprema

  1. Ribu, račiće i hobotnicu stavite u posoljenu kipuću vodu te, kad zakuhaju, kuhajte još koju minutu.
  2. Izvadite ih u posudu i prelijte sokom citrusa.
  3. Začinite nasjeckanim lukom, češnjakom, krastavcima, korijandrom i čilijem.
  4. Hladite dva sata pa dodajte kockice avokada, sol, papar i češnjak u prahu.

Ceviche je jelo od svježe ribe popularno u Srednjoj i Južnoj Americi

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.