Recepti Desert 20. ožujka 2025.

Cheesecake s okusom Coca-Cole? Pun pogodak!

Desert
10 MIN
60 MIN
8
SREDNJE
Coca-Cola cheesecake
Coca-Cola cheesecake
foto: My Incredible Recipes/Pinterest
Kombinacija kremastog sira, čokolade i Coca-Cole? Da, i bolje je nego što zvuči! Uz ovaj neodoljiv Coca-Cola cheesecake imaš omiljeno piće i desert u jednom

Neki recepti zvuče kao hrabar eksperiment, ali čim ih probaš, shvatiš da su genijalni. Upravo takav je ovaj Coca-Cola cheesecake. Možda se čini kao neobična kombinacija, ali spoj bogate čokolade, kremastog sira i slatkog karamela iz kole rezultira savršeno balansiranim desertom.

kola, fast food Možda vas zanima... Istraživanje: Svaka čaša kole skraćuje život za 12 minuta Špajza

Hrskavo, kremasto, karamelasto...

Podloga od Oreo keksa daje ovom cheesecakeu hrskavost, dok se lagana, prozračna krema topi u ustima. A ono najbolje? Priprema nije nimalo komplicirana! Uključi pećnicu, otvori bocu Coca-Cole i kreni. I, da, Coca-Cola cheesecake čuvati u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi do 3 dana.

kola, coca cola | Author: Thomas Franke/Unsplash Uz ovaj desert nije ti potrebna dodatna čaša kole, jer kola je već - u dessertu! foto: Thomas Franke/Unsplash

Coca-Cola cheesecake | Author: My Incredible Recipes/Pinterest Coca-Cola cheesecake foto: My Incredible Recipes/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Coca-Cola cheesecake
10 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
PODLOGA
Sastojci
  • Oreo keksi (zdrobljeni) 1,50 šalica
  • Maslac 4 žlica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 175°C i pripremi kalup za tortu (23 cm) tako da ga premažeš maslacem ili obložiš papirom za pečenje.


  2. U multipraktiku usitni oko 20 Oreo keksa dok ne dobiješ 1 i ½ šalicu finih mrvica. Dodaj otopljeni maslac i blendaj dok se ne sjedini.


  3. Smjesu utisni na dno i uz rubove kalupa, koristeći stražnju stranu žlice. Peci 10 minuta dok ne poprimi zlatnu boju, zatim pusti da se hladi na rešetki.


CHEESECAKE KREMA
Sastojci
  • Krem sir 800 g
  • Šećer 1 šalica
  • Kakao prah 0,33 šalica
  • Brašno 4 žlica
  • Tamna čokolada 225 g
  • Coca cola 125 ml
  • Slatko vrhnje 125 ml
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Jaje 3 kom
  • Šlag
  • Kandirane trešnje
Postupak
  1. U zdjeli miksera s nastavkom za miješanje miksaj krem sir 5-6 minuta dok ne postane lagan i prozračan. Povremeno stružući stranice zdjele, dodaj šećer, brašno i kakao.


  2. Smanji brzinu miksera i miješaj dok se sastojci ne sjedine.


  3. Dodaj otopljenu čokoladu i miksaj dok se ne poveže. Povremeno stružući zdjelu, osiguraj da se svi sastojci ravnomjerno pomiješaju.


  4. Na niskoj brzini polako ulij Coca-Colu, slatko vrhnje, vaniliju i sok maraskino trešanja (ako ga koristiš).


  5. Smanji mikser na najnižu brzinu i dodaj jaja jedno po jedno, čekajući da se svako potpuno sjedini prije dodavanja sljedećeg.


  6. Ulij smjesu u pripremljeni kalup i lagano ga prodrmaj kako bi izašli mjehurići zraka.


  7. Peci 15 minuta na 175°C, zatim – bez otvaranja pećnice – smanji temperaturu na 95°C i nastavi peći još 50-55 minuta dok sredina torte lagano ne podrhtava, a rubovi budu čvrsti.


  8. Ugasi pećnicu, lagano odškrini vrata i pusti cheesecake da se hladi još 15 minuta.


  9. Izvadi ga i ostavi da se potpuno ohladi na rešetki, zatim ga premjesti u hladnjak na najmanje 6 sati (idealno preko noći). Prije posluživanja ukrasi šlagom i maraskino trešnjama.


  10. Čuvaj cheesecake u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi do tri dana.


Jer recepata za cheesecake nikada dosta...

cookie dough cheesecake bars Možda vas zanima... BOLJE NE MOŽE Cookie dough cheesecake pločice Recepti Cheesecake od bijele čokolade i malina Možda vas zanima... Cheesecake od bijele čokolade - recept Mary Berry Recepti Cheesecake s kokosom, Raffaello Možda vas zanima... Cheesecake s kokosom je nova fina verzija Raffaella Recepti Možda vas zanima... Svečani puding cheesecake s cimetom Native sadržaj Cheesecake s narančom Možda vas zanima... Oduševit će te ovaj divni cheesecake s narančom! Recepti cheesecake Možda vas zanima... Cheesecake bez pečenja s rižinim pahuljicama Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.