Recepti Desert 24. veljače 2025.

BOLJE NE MOŽE Cookie dough cheesecake pločice

Desert
25 MIN
60 MIN
15
SREDNJE
cookie dough cheesecake bars
Cookie dough cheesecake pličice
foto: Ollie + Hank/Pinterest
Za lakši i slađi početak tjedna donosimo odličan recept za cookie dough cheesecake pločice, desert koji spaja najbolje od dva popularna deserta

Možeš li zamisliti desert savršeniji od ovoga, koji je kombinacija hrskavog tijesta za kekse, cheesecake kreme i, naravno, još malo čokolade? Teško! Zato danas donosimo ovaj odličan recept da ti ovom slasticom barem malo olakšamo početak radnog tjedna.

Ovaj kolač, cookie dough cheesecake pločice spajaju najbolje od torte od sira i keksa s komadićima čokolade (popularni chocolate chip cookies), nisu preslatke, ali donose savršenu kombinaciju okusa. A ako ti slučajno nakon degustacije ostane koji komad viška, spremi ga u hermetički zatvorenu posudu i čuvaj u hladnjaku do tjedan dana.

Recept za cookie dough cheesecake pločice je u nastavku. Uživaj u ovom genijalnom desertu!

cookie dough chehesecake bars | Author: Carlsbad Cravings/Pinterest Cookie dough cheesecake pličice foto: Carlsbad Cravings/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Cookie dough cheesecake pločice
25 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
15
porcija
SREDNJE
TIJESTO I TOPPING
Sastojci
  • Maslac 375 g
  • Oštro brašno 190 g
  • Sol 1 žličica
  • Soda bikarbona 0,50 žličica
  • Tamni smeđi šećer 110 g
  • Šećer 100 g
  • Jaje 1 kom
  • Ekstrakt vanilije 1,50 žličica
  • Čokolada - komadići 230 g
CHEESECAKE NADJEV
Sastojci
  • Krem sir 460 g
  • Šećer 150 g
  • Oštro brašno 2 žlica
  • Kiselo vrhnje 0,33 šalica
  • Jaje 3 kom
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Sol 0,25 žličica
  • Čokolada - komadići 60 g
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva, rešetku postavi u sredinu pećnice. Kalup za pečenje dimenzija cca 33x23 cm te ga obloži papirom za pečenje koji bi trebalo obilno namastiti maslacem.


  2. U zdjeli izmiješaj brašno, sol i sodu bikarbonu.


  3. U durgoj zdjeli (većoj) mikserom na jakoj brzini izmiksaj maslac, smeđi i bijeli šećer dok ne dobiješ laganu, pahuljastu smjesu. Umiksaj jaje i ekstrakt vanilije.

    Dodaj suhe sastojke i miskaj na srednjoj brzini dok se tijesto ne sjedini. Umijesi komadiće čokolade.


  4. Oko 2/3 tijesta stavi na dno kalupa, ostatak tijesta umotaj u plastičnu foliju i spremi u hladnjak dok ti ne bude trebalo u receptu.


  5. Tijesto peci dok ne dobije zlaćanu boju, 12- 15 minuta. Treba izgledati blago sirovo.


  6. Pripremi cheesecake nadjev: U velikoj zdjeli izmiksaj na srednjoj brzini krem sir, šećer, brašno i kiselo vrhnje dok ne dobiješ glatku kremu. Dodaj jaja, ekstrakt vanilije i sol i miksaj dalje dok se sve ne sjedini. Kremu prelij preko tijesta i zagladi vrh.


  7. Peci zajedno sa cheesecake nadjevom do trenutka dok se nadjev ne počne stvrdnjavati, ali je još uvijek i drhtav, 20-25 minuta.


  8. Preostalo tijesto koje je bilo u hladnjaku namrvi na mrvice veličine zrna grašna i pospi preko cheesecake nadjeva. nastavi peći dok se nadjev dobro ne stisne, a mrvice na vrhu ne dobiju blijedu zlaćanu boju, dodatnih 15-20 minuta.

    Izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi.


  9. Kad se potpuno ohladi, kolač, koji je još uvijek u plahu, prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na minimalno 4 sata, a najbolje preko noći.


  10. Rastopi čokoladu na pari ili u mirkovalnoj pećnici.


  11. Kolač izvadi iz pleha te ga prelij rastopljenom čokoladom. Stavi u hladnjak na 15 minuta da se čokolada stisne.

    Nakon toga nareži na kocke i posluži. Uživaj!


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

449 kcal

22 %

MASTI

27,70 g

38 %

KOLESTEROL

0,11 g

0 %

UH

47,00 g

17 %

PROTEINI

6,00 g

12 %

Kako bi cheesecake nadjev bio što baršunastiji, svi sastojci prilikom miksanja trebali bi biti sobne temperature.
Možda vas zanima... Jestivo tijesto za keksiće kojem se teško oduprijeti Recepti Možda vas zanima... Nutella Cookie Dough Cheesecake koji se ne peče Kolumne Možda vas zanima... Zašto Amerikanci toliko vole tijesto za kolačiće? Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:33 25. Veljača 2025.

    Odlicno