Za lakši i slađi početak tjedna donosimo odličan recept za cookie dough cheesecake pločice, desert koji spaja najbolje od dva popularna deserta
Možeš li zamisliti desert savršeniji od ovoga, koji je kombinacija hrskavog tijesta za kekse, cheesecake kreme i, naravno, još malo čokolade? Teško! Zato danas donosimo ovaj odličan recept da ti ovom slasticom barem malo olakšamo početak radnog tjedna.
Ovaj kolač, cookie dough cheesecake pločice spajaju najbolje od torte od sira i keksa s komadićima čokolade (popularni chocolate chip cookies), nisu preslatke, ali donose savršenu kombinaciju okusa. A ako ti slučajno nakon degustacije ostane koji komad viška, spremi ga u hermetički zatvorenu posudu i čuvaj u hladnjaku do tjedan dana.
Recept za cookie dough cheesecake pločice je u nastavku. Uživaj u ovom genijalnom desertu!
Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva, rešetku postavi u sredinu pećnice. Kalup za pečenje dimenzija cca 33x23 cm te ga obloži papirom za pečenje koji bi trebalo obilno namastiti maslacem.
U zdjeli izmiješaj brašno, sol i sodu bikarbonu.
U durgoj zdjeli (većoj) mikserom na jakoj brzini izmiksaj maslac, smeđi i bijeli šećer dok ne dobiješ laganu, pahuljastu smjesu. Umiksaj jaje i ekstrakt vanilije.
Dodaj suhe sastojke i miskaj na srednjoj brzini dok se tijesto ne sjedini. Umijesi komadiće čokolade.
Oko 2/3 tijesta stavi na dno kalupa, ostatak tijesta umotaj u plastičnu foliju i spremi u hladnjak dok ti ne bude trebalo u receptu.
Tijesto peci dok ne dobije zlaćanu boju, 12- 15 minuta. Treba izgledati blago sirovo.
Pripremi cheesecake nadjev: U velikoj zdjeli izmiksaj na srednjoj brzini krem sir, šećer, brašno i kiselo vrhnje dok ne dobiješ glatku kremu. Dodaj jaja, ekstrakt vanilije i sol i miksaj dalje dok se sve ne sjedini. Kremu prelij preko tijesta i zagladi vrh.
Peci zajedno sa cheesecake nadjevom do trenutka dok se nadjev ne počne stvrdnjavati, ali je još uvijek i drhtav, 20-25 minuta.
Preostalo tijesto koje je bilo u hladnjaku namrvi na mrvice veličine zrna grašna i pospi preko cheesecake nadjeva. nastavi peći dok se nadjev dobro ne stisne, a mrvice na vrhu ne dobiju blijedu zlaćanu boju, dodatnih 15-20 minuta.
Izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi.
Kad se potpuno ohladi, kolač, koji je još uvijek u plahu, prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na minimalno 4 sata, a najbolje preko noći.
Rastopi čokoladu na pari ili u mirkovalnoj pećnici.
Kolač izvadi iz pleha te ga prelij rastopljenom čokoladom. Stavi u hladnjak na 15 minuta da se čokolada stisne.
Nakon toga nareži na kocke i posluži. Uživaj!
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
449 kcal
22 %
MASTI
27,70 g
38 %
KOLESTEROL
0,11 g
0 %
UH
47,00 g
17 %
PROTEINI
6,00 g
12 %
Kako bi cheesecake nadjev bio što baršunastiji, svi sastojci prilikom miksanja trebali bi biti sobne temperature.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.