Marljivo pratimo sve što radi slavni austrijski chef hrvatskog podrijetla Paul Ivić, čiji je restoran TIAN u Beču jedan od rijetkih vegetarijanskih restorana koji se mogu pohvaliti Michelinovom zvjezdicom. Ivićev TIAN ima i zelenu Michelinovu zvjezdicu za održivost kao i visoke 4 toke gastronomskog vodiča Gault & Millau Austria.
I zato nam je posebno zanimljivo kad takav sjajan chef kao što je Paul Ivić podijeli neki svoj recept na društvenim mrežama. Ovaj put riječ je o jednostavnom pestu od medvjeđeg luka, divne i blagotvorne samonikle bilje, u kojoj u ovo doba godine uživamo u obilju na kontinentu. Njegov pesto od medvjeđeg luka ima samo 4 sastojka – medvjeđi luk, maslinovo ulje, pistacije (ili pinjole, ovisno što mu je dostupno u danom trenutku) te jedan neočekivani sastojak - mahunu vanilije.
U nastavku donosimo recept…
Inače, chef Paul Ivić i ove godine stiže na Weekend Food Festival koji će se u Rovinju održati od 19. do 21. travnja, kako bi, uz ostala događanja, sudjelovao i u vrlo zanimljivom panelu "Koncept izvrsnosti: Može li chef konstantno biti originalan i kreativan?" u kojem će uz njega sudjelovati i chefovi Jeffrey Vella te Leonardo Fonseca.
A dok čekaš novi recept chefa Paula Ivića i njegov dolazak u Hrvatsku, isprobaj i naše druge recepte s medvjeđim lukom. Iskoristi sezonu!