Recepti 04. kolovoza 2021.

Čips od tjestenine postao je viralan. Isprobaj ga!

Čips od tjestenine foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kreativci na TikToku proslavili su čips od tjestenine, još jedan trendi snack koji ćeš obožavati

TikTok nam već uvelike diktira trendove u modi, uređenju doma, ali i u kuhinji. Posljednji trend za kojim su poludjeli ljudi diljem svijeta je čips od tjestenine. Možda ne zvuči baš najzdravije, ali ovaj snack preko noći je postao popularan. Kako rijetko tko ne voli tjesteninu, ne sumnjamo da će se i tebi svidjeti ovaj brzi hrskavi zalogaj. 
 

 

Iako je za najhrskavije rezultate potrebno prženje na ulju, ako želiš nešto zdraviju varijantu čipsa od tjestenine, možeš ga pripremiti i u pećnici. Tada je kuhanu tjesteninu potrebno odmah namazati s nekoliko kapi ulja i peći ju na 200 stupnjeva oko 20 minuta. 
 

Jaja Možda vas zanima... Mudrost s društvenih mreža: Praktični trikovi s jajima Špajza


Sastojci:

  • 500 g tjestenine po želji
  • 100 g naribanog parmezana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • Papar
  • Sol 
  • Ulje

Priprema:

  1. Tjesteninu najprije skuhaj prema uputama na pakiranju tako da bude al dente. Tjesteninu procijedi i ostavi sa strane. 
  2. Dok se tjestenina kuha u lonac ulij ulje tako da sloj ulja bude dovoljno dubok da tjestenina ne dodiruje dno lonca jednom kada je unutra. Ulje zagrij na srednje visokoj temperaturi i polako dodaj malo po malo tjestenine. 
  3. Tjesteninu peci oko dvije minute te ju zatim pažljivo okreni i peci još koju minutu dok ne postane skroz hrskava. 
  4. Jednom kada je pečena, tjesteninu prebaci na papirnati ručnik kako bi upio višak ulja i zatim ju stavi na tanjur. Nastavi dok ne ispečeš svu tjesteninu. 
  5. Dok je još topal, čips od tjestenine posipaj ribanim parmezanom, češnjakom u prahu, paprom i soli po želji. Posluži uz salsa umak ili hummus. 

Za najveće ljubitelje tjestenine imamo odlične ljetne recepte:

 

Možda vas zanima... Tjestenina s cherry rajčicama - brzinski ljetni ručak Recepti Možda vas zanima... Ideja za ručak: Tjestenina s pestom od mladog špinata Recepti Možda vas zanima... Mediteranska tjestenina s kozicama gotova u trenu Recepti Možda vas zanima... Hladna salata s tjesteninom idealan je ljetni obrok Recepti Možda vas zanima... Za ručak pripremi brzinsku tjesteninu s gomilom povrća Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.