gastro postao
Neobične kombinacije sastojaka poput ove često čine najzanimljivije deserte
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 376
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 70 g šljive, suhe
- 70 g grožđice
- 2 kriška kruh pšenični, bijeli
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 150 g šećer, kristal
- 2 kom kruška (cijela)
- 1 kom limun
- 130 g kakao instant ("benko" i sl.)
- 1 mala žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 3 kom jaje kokošje
- šećer, u prahu
Priprema
- Krumpire skuhajte, ogulite i protisnite kao za pire.
- Operite i očistite kruške, narežite ih na kockice i nakapajte limunovim sokom.
- Kruh prelijte mlijekom. Oprane grožđice namočite u rum.
- Na pari miješajte čokoladu, kakao i šećer da se rastopi pa mikserom umiješajte krumpir. Još primiješajte iscijeđeni kruh te jedno po jedno jaje.
- Kuhačom primiješajte grožđice, šljive i kruške. Ulijte u lim pa pecite oko 40 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva C.
- Pošećerite.