Recepti 13. listopada 2014.

Čokolada s krumpirom

Čokolada s krumpirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobične kombinacije sastojaka poput ove često čine najzanimljivije deserte

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 376

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 70 g šljive, suhe
  • 70 g grožđice
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 150 g šećer, kristal
  • 2 kom kruška (cijela)
  • 1 kom limun
  • 130 g kakao instant ("benko" i sl.)
  • 1 mala žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 3 kom jaje kokošje
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. Krumpire skuhajte, ogulite i protisnite kao za pire.
  2. Operite i očistite kruške, narežite ih na kockice i nakapajte limunovim sokom.
  3. Kruh prelijte mlijekom. Oprane grožđice namočite u rum.
  4. Na pari miješajte čokoladu, kakao i šećer da se rastopi pa mikserom umiješajte krumpir. Još primiješajte iscijeđeni kruh te jedno po jedno jaje.
  5. Kuhačom primiješajte grožđice, šljive i kruške. Ulijte u lim pa pecite oko 40 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva C.
  6. Pošećerite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.