gastro postao
Već dugo tvrdimo kako je ljepota upravo u jednostavnosti – a i dobar okus. Apsolutni dokaz je i panna cotta s mascarponeom i tamnom čokoladom.
Kvalitetna tamna čokolada, mascarpone i slatko vrhnje recept su za uspjeh i za bezgranično zadovoljstvo.
Priprema je kratka i nezahtjevna, samo je bitno da je dobro rashladiš. Možeš je servirati uz tučeno vrhnje, svježe voće, oraščiće ili omiljeni preljev.
Sastojci:
- 350 ml slatkog vrhnja
- 5 g želatine u prahu
- 50 g mascarponea
- 50 g tamne čokolade
- 2 žlice šećera
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrij 50 ml slatkog vrhnja u maloj posudici, dodaj želatinu i pričekaj 10 minuta.
- U drugoj posudici zagrij preostalih 300 ml vrhnja, umiješaj šećer, mascarpone i sol. Kad zavrije, makni s vatre i ubaci nasjeckanu čokoladu. Miješaj dok se ne otopi.
- Dodaj želatinu u mlaku smjesu s čokoladom pa dobro promiješaj.
- Prelij u četiri posudice za souffle pa pričekaj da se ohladi na sobnu temperaturu.
- Pokrij posudice folijom i stavi ih u hladnjak na najmanje tri sata.
Posluži rashlađeno u posudicama ili izvrni panna cottu na lijepe tanjure.