Recepti 13. ožujka 2020.

Čokoladna panna cotta uvijek je dobra ideja

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Već dugo tvrdimo kako je ljepota upravo u jednostavnosti – a i dobar okus. Apsolutni dokaz je i panna cotta s mascarponeom i tamnom čokoladom.

Kvalitetna tamna čokolada, mascarpone i slatko vrhnje recept su za uspjeh i za bezgranično zadovoljstvo.

Priprema je kratka i nezahtjevna, samo je bitno da je dobro rashladiš. Možeš je servirati uz tučeno vrhnje, svježe voće, oraščiće ili omiljeni preljev.

 

Možda vas zanima... Čisti hedonizam: Panna cotta od grčkog jogurta Recepti

 

Sastojci:

  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 5 g želatine u prahu
  • 50 g mascarponea
  • 50 g tamne čokolade
  • 2 žlice šećera
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrij 50 ml slatkog vrhnja u maloj posudici, dodaj želatinu i pričekaj 10 minuta.
  2. U drugoj posudici zagrij preostalih 300 ml vrhnja, umiješaj šećer, mascarpone i sol. Kad zavrije, makni s vatre i ubaci nasjeckanu čokoladu. Miješaj dok se ne otopi.
  3. Dodaj želatinu u mlaku smjesu s čokoladom pa dobro promiješaj.
  4. Prelij u četiri posudice za souffle pa pričekaj da se ohladi na sobnu temperaturu.
  5. Pokrij posudice folijom i stavi ih u hladnjak na najmanje tri sata.

Posluži rashlađeno u posudicama ili izvrni panna cottu na lijepe tanjure.

 

Možda vas zanima... Slatko, kiselo, kremasto: Panna cotta s breskvama Kolumne

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.