gastro postao
Volite li čokoladu, nema sumnje da ćete obožavati ovu pitu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 121
Kora
- 10 žlica maslac, slani
- 2 kom jaje kokošje
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
Karamel
- 1 šalica šećer, kristal
- 5 žlica voda
- sol
Glazura
- 340 g čokolada za kuhanje
- 2 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Izmiksajte maslac, šećer, jaja, vanilijin ekstrakt, brašno i sol. Umijesite tijesto i ostavite sat vremena u hladnjaku da se stisne.
- Razvucite tijesto i stavite ga u pobrašnjen kalup. Pecite 30-ak minuta na 180°c ili dok ne požuti.
- Karamel pripremite tako da ujednoj posudi zagrijete vrhnje, a u drugoj u vodi rastopite šećer. Kad smjesa sa šećerom poprimi žućkastu boju, maknite je s vatre i dodajte vrhnju. miješajući, ubacite i sol. Tu smjesu prelijte na pitu pa pustite da se dobro ohladi i stvrdne.
- Za glazuru razlomljenu čokoladu i sol stavite u posudu, a za to vrijeme zakuhajte vrhnje. Vrelo vrhnje prelijte preko čokolade i miješajte. Dok je smjesa još topla, prelijte je preko karamele.
- Pustite da pita odstoji na sobnoj temperaturi najmanje tri sata.
Izvor Skuhatćute