gastro postao
Popularno talijansko predjelo koje je moguće pripremiti u raznim varijantama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 629
Potrebno vam je
- 12 kriška kruh pšenični, bijeli
- 5 žlica ulje maslinovo
- 6 kriška panceta
- 200 g losos
- 2 mala žlica senf
- 3 mala žlica kapari
- 1 žlica limunova korica
- 1 žlica limunov sok
- 1 prstohvat vlasac ( listovi)
Priprema
- Kapare isperemo, ocijedimo i sitno nasjeckamo.
- Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.
- Obje strane kruha premažemo maslinovim uljem, položimo ih u lim za pečenje pa pečemo oko 10 minuta. Izvadimo ih i ostavimo da se ohlade.
- Pancetu popržimo u tavi nekoliko minuta dok ne postane hrskava. Ocijedimo na kuhinjskom papiru kako bi upio višak masnoće.
- U međuvremenu narežemo losos na trake širine oko 2 cm. Pomiješamo mileram sa senfom, kaparima i limunovom koricom i sokom. Posolimo i popaprimo prema ukusu.
- Kruh posložimo na pladanj za posluživanje. Na svaku krišku stavimo mileram, trake dimljenog lososa, pancetu i na kraju vlasac za ukras.
Izvor ˝Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica˝