Recepti 13. listopada 2014.

Crostini s pancetom i lososom

Crostini s pancetom i lososom
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularno talijansko predjelo koje je moguće pripremiti u raznim varijantama

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 629

Potrebno vam je

  • 12 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 5 žlica ulje maslinovo
  • 6 kriška panceta
  • 200 g losos
  • 2 mala žlica senf
  • 3 mala žlica kapari
  • 1 žlica limunova korica
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 prstohvat vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Kapare isperemo, ocijedimo i sitno nasjeckamo.
  2. Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.
  3. Obje strane kruha premažemo maslinovim uljem, položimo ih u lim za pečenje pa pečemo oko 10 minuta. Izvadimo ih i ostavimo da se ohlade.
  4. Pancetu popržimo u tavi nekoliko minuta dok ne postane hrskava. Ocijedimo na kuhinjskom papiru kako bi upio višak masnoće.
  5. U međuvremenu narežemo losos na trake širine oko 2 cm. Pomiješamo mileram sa senfom, kaparima i limunovom koricom i sokom. Posolimo i popaprimo prema ukusu.
  6. Kruh posložimo na pladanj za posluživanje. Na svaku krišku stavimo mileram, trake dimljenog lososa, pancetu i na kraju vlasac za ukras.

Izvor ˝Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica˝

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.