gastro postao
Rižot koji miriše i ima jedinstveni okus mora
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1580
Potrebno vam je
- 500 g škampi
- 500 g kozica velika
- 1000 g riža, nepolirana
- 200 g pasirana rajčica (passata)
- 200 g parmezan
- 10 dl riblji temeljac
- 1 žlica maslac, slani
- 1 dl ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na maslinovu ulju u tavi propirjajte repove škampa i kozica, dodajte im malo šalše od pomidora pa ubacite rižu.
- Pirjajte dok ne ostakli, a onda podlijte ribljim temeljcem i s malo bijelog vina da pokrije rižu. Posolite, popaprite, ubacite pola tvrdog sira rezanog na kocke i kad riža pusti sluz i postane na zub, još dobro promiješajte s malo maslaca i ulja dok ne dobijete rižot koji je dovoljno kremast i likvidan da mu se površina doima poput valova na moru.
- Služite s ribanim sirom.
Izvor Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana, Profil internationa