Recepti 03. listopada 2014.

Čupavci s medom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zasladite uvijek omiljenim čupavcima, no ovaj put s medom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 449

Biskvit

  • 2 kom jaje kokošje
  • 4 žlica šećer, kristal
  • 10 žlica oštro brašno
  • 10 žlica ulje, biljno
  • 5 g prašak za pecivo
  • 16 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica med, vrcani

Za uvaljati

  • 300 g čokolada za kuhanje
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica margarin, soft (od biljnih ulja )
  • 2 žlica med, vrcani

Priprema

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U žumanjke dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte brašno, ulje, mlijeko, prašak za pecivo i med. Sve promiješajte i dodajte snijeg od bjelanjaka.
  2. Pecite 20-ak minuta na srednjoj temperaturi. Rastopite čokoladu s mlijekom, margarinom i medom. Ohlađeni biskvit izrežite na komade prema želji, umočite u čokoladu i uvaljajte u kokos.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.