gastro postao
Zasladite uvijek omiljenim čupavcima, no ovaj put s medom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 449
Biskvit
- 2 kom jaje kokošje
- 4 žlica šećer, kristal
- 10 žlica oštro brašno
- 10 žlica ulje, biljno
- 5 g prašak za pecivo
- 16 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica med, vrcani
Za uvaljati
- 300 g čokolada za kuhanje
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica margarin, soft (od biljnih ulja )
- 2 žlica med, vrcani
Priprema
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U žumanjke dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte brašno, ulje, mlijeko, prašak za pecivo i med. Sve promiješajte i dodajte snijeg od bjelanjaka.
- Pecite 20-ak minuta na srednjoj temperaturi. Rastopite čokoladu s mlijekom, margarinom i medom. Ohlađeni biskvit izrežite na komade prema želji, umočite u čokoladu i uvaljajte u kokos.
Izvor Skuhatćute