Recepti 07. veljače 2022.

GastroDuel: Niskokalorično varivo od cvjetače ili raskošna pohana varijanta?

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživaj u slasnim i zdravim jelima s cvjetačom...

Osim što je ukusna namirnica, cvjetača je i veoma zdrava; obiluje vitaminom C i folnom kiselinom, kalijem i magnezijem te sadrži sve vitamine B skupine koji su neophodni za zdravlje organizma. Nadamo se da su ti ove činjenice dovoljan poticaj da danas za ručak pripremiš jedno od slasnih jela u kojima je glavna zvijezda upravo - cvjetača!

Od cvjetače možeš pripremiti različita jela, od ukusne krem juhe ili variva do raznih složenaca i sočnih priloga. Sigurni smo da će ova jela postati dio tvog tjednog jelovnika.

  • Zapečena hrskava cvjetača s parmezanom 

Hrskava, mirisna i ukusna cvjetača iz pećnice odličan je izbor za današnji ručak! Umočena u maslac te uvaljana u krušne mrvice i parmezan, cvjetača pripremljena na ovaj način postaje prava rapsodija okusa. Ovo možda nije opcija za one koji paze na prehranu, ali je zasigurno najhrskavija i iznimno ukusna.

Možeš ju poslužiti uz blagi umak od vrhnja, domaći ketchup ili pak kremasti umak od sira.

 

pečena cvjetača s parmezanom i krušnim mrvicama Možda vas zanima... Hrskava cvjetača iz pećnice s parmezanom i mrvicama Recepti

 

  • Kremasta juha od cvjetače

Žudiš za tanjurom krem juhe? Isprobaj jednostavan recept s cvjetačom! Nakon napornog radnog dana, dobro će ti doći tanjur brze, lagane i ukusne juhe od cvjetače. Poslužit će kao predjelo, ali i kompletan obrok za one manjeg apetita. 

Dobre su vijesti da je količina dovoljna za šest tanjura te da ostatak možeš čuvati u hladnjaku dva do tri dana. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Krem juha od cvjetače za lagani ručak Recepti

 

  • Cvjetača u umaku od cheddara i mozzarelle

Nisu samo makaroni sa sirom hrana za utjehu! Kao adekvatna alternativa može poslužiti i cvjetača. Ovo ukusno jelo svidjet će se i onima koji možda nisu ljubitelji cvjetače. Priprema je jednostavna, a kuhanje će ti oduzeti 20-ak minuta. 

Gotovo jelo, po želji, možeš dodatno posuti sirom i nakratko zapeći u pećnici kako bi se stvorio fini hrskavi pokrov. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Cvjetača u kremastom umaku od cheddara i mozzarelle Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.