gastro postao
Slatka osvježavajuća poslastica iz Francuske
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 128
Beze kore
- 6 kom bjelanjak kokošji
- 1.50 šalica šećer, kristal
- 1.50 šalica bademi,mljeveni
Krema
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 4 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 4 žlica glatko brašno
- 4 žlica šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 130 g maslac, neslani
- šumsko voće
Priprema
- Bjelanjke i šećer miksajte u pjenastu smjesu. Polako dodajte bademe. Bademi trebaju biti očišćeni, osušeni i mljeveni. Dobivenu smjesu rasporedite na četiri dijela na masni papir za pečenje. Pecite na 140°c sve dok ne bude hrskavo.
- Pjenasto umutite žumanjke i šećer, dodajte brašno i vanilin šećer te kuhajte dok smjesa ne postane gusta.
- Ohladite kremu i u nju dodajte dobro izrađeni maslac.
- Na beze kore prvo mažite kremu, a potom na nju dodajte usitnjeno voće. Ako rabite smrznuto voće ili voće iz kompota, zakuhajte 500 g voća sa šest žlica šećera i pet žlica gustina. Ohladite prije nego što stavljate na kremu.
- Nakon što ste na kremu stavili voće, na nju stavite drugu beze koru i ponovite postupak. Ukrasite tortu mljevenim bademima. Prije posluživanja ohladite u hladnjaku nekoliko sati.
Izvor Skuhatćute