Recepti 13. listopada 2014.

Dacquoise od šumskog voća s bezeom od badema

gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka osvježavajuća poslastica iz Francuske

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 128

Beze kore

  • 6 kom bjelanjak kokošji
  • 1.50 šalica šećer, kristal
  • 1.50 šalica bademi,mljeveni

Krema

  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 4 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 4 žlica glatko brašno
  • 4 žlica šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 130 g maslac, neslani
  • šumsko voće

Priprema

  1. Bjelanjke i šećer miksajte u pjenastu smjesu. Polako dodajte bademe. Bademi trebaju biti očišćeni, osušeni i mljeveni. Dobivenu smjesu rasporedite na četiri dijela na masni papir za pečenje. Pecite na 140°c sve dok ne bude hrskavo.
  2. Pjenasto umutite žumanjke i šećer, dodajte brašno i vanilin šećer te kuhajte dok smjesa ne postane gusta.
  3. Ohladite kremu i u nju dodajte dobro izrađeni maslac.
  4. Na beze kore prvo mažite kremu, a potom na nju dodajte usitnjeno voće. Ako rabite smrznuto voće ili voće iz kompota, zakuhajte 500 g voća sa šest žlica šećera i pet žlica gustina. Ohladite prije nego što stavljate na kremu.
  5. Nakon što ste na kremu stavili voće, na nju stavite drugu beze koru i ponovite postupak. Ukrasite tortu mljevenim bademima. Prije posluživanja ohladite u hladnjaku nekoliko sati.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.