gastro postao
Veoma ukusna varijanta ovog recepta može se dobiti kada se dagnjama dodaju i vongole (kapice)
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 330
Potrebno vam je
- 2000 g dagnja
- limunov sok
- peršin, stabljika
- ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- papar u zrnu
Priprema
- Ostavite dagnje 1 sat u hladnoj vodi, zatim pregledajte jednu po jednu i odvojite one koje su prazne i pune pijeska. Istrljajte ih da biste odvojili naslage i skinite s njih alge.
- U širokoj posudi zagrijte ulje, ubacite bijeli luk, dodajte školjke pazeći na ulje koje prska, zatim dosta svježe mljevenog papra; pustite da se školjke otvore na jakoj vatri, a onda poklopite.
- Povremeno protresite posudu i pred kraj dodajte vezicu sjeckanog peršina.
Veoma ukusna varijanta ovog recepta može se dobiti kada se dagnjama dodaju i vongole (kapice)