Recepti 13. listopada 2014.

Dagnje s paprom

gastro postao gastro.24sata.hr
Veoma ukusna varijanta ovog recepta može se dobiti kada se dagnjama dodaju i vongole (kapice)

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 330

Potrebno vam je

  • 2000 g dagnja
  • limunov sok
  • peršin, stabljika
  • ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • papar u zrnu

Priprema

  1. Ostavite dagnje 1 sat u hladnoj vodi, zatim pregledajte jednu po jednu i odvojite one koje su prazne i pune pijeska. Istrljajte ih da biste odvojili naslage i skinite s njih alge.
  2. U širokoj posudi zagrijte ulje, ubacite bijeli luk, dodajte školjke pazeći na ulje koje prska, zatim dosta svježe mljevenog papra; pustite da se školjke otvore na jakoj vatri, a onda poklopite.
  3. Povremeno protresite posudu i pred kraj dodajte vezicu sjeckanog peršina.

Veoma ukusna varijanta ovog recepta može se dobiti kada se dagnjama dodaju i vongole (kapice)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.