Recepti 03. listopada 2014.

Dagnje s viskijem

gastro postao gastro.24sata.hr
Poznati afrodizijak začinite daškom Irske

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 329

Školjke

  • 1000 g dagnja
  • 1 kom ljutika
  • ružmarin
  • 1 kom limun
  • 0.25 šalica whisky
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • papar
  • sol

Vinaigrette

  • 1.50 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 žlica vinski ocat
  • 1 mala žlica estragon
  • 1 mala žlica gorušica,sjemenke
  • 1 prstohvat sol

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Uzmite dva velika lista folije pa svaki preklopite napola. Podijelite dagnje na listove folije, a rubove savinite prema unutra kako bi držala sastojke. U “barčice” dodajte sjeckanu ljutiku, ružmarin i koricu limuna. Ulijte u svaku polovinu viskija i maslinova ulja te pospite solju i paprom. Preklopite rubove folije. Stavite u posudu za pečenje ili na lim pa u pećnicu i pecite 10-12 minuta ili dok se sve školjke ne otvore.
  2. U međuvremenu dodajte u malu posudu s poklopcem sve sastojke za preljev i dobro protresite kako bi se sastojci izmiješali. Oprezno otvorite svaku foliju i stavite je u duboki tanjur za posluživanje, zatim opet protresite preljev i prelijte dagnje.

Poznati afrodizijak začinite daškom Irske

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.