gastro postao
Poznati afrodizijak začinite daškom Irske
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 329
Školjke
- 1000 g dagnja
- 1 kom ljutika
- ružmarin
- 1 kom limun
- 0.25 šalica whisky
- 2 žlica ulje maslinovo
- papar
- sol
Vinaigrette
- 1.50 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 žlica vinski ocat
- 1 mala žlica estragon
- 1 mala žlica gorušica,sjemenke
- 1 prstohvat sol
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°C. Uzmite dva velika lista folije pa svaki preklopite napola. Podijelite dagnje na listove folije, a rubove savinite prema unutra kako bi držala sastojke. U “barčice” dodajte sjeckanu ljutiku, ružmarin i koricu limuna. Ulijte u svaku polovinu viskija i maslinova ulja te pospite solju i paprom. Preklopite rubove folije. Stavite u posudu za pečenje ili na lim pa u pećnicu i pecite 10-12 minuta ili dok se sve školjke ne otvore.
- U međuvremenu dodajte u malu posudu s poklopcem sve sastojke za preljev i dobro protresite kako bi se sastojci izmiješali. Oprezno otvorite svaku foliju i stavite je u duboki tanjur za posluživanje, zatim opet protresite preljev i prelijte dagnje.
Poznati afrodizijak začinite daškom Irske
Izvor Skuhatćute