Recepti 03. listopada 2014.

Desert od bijele čokolade i bučina ulja

gastro postao gastro.24sata.hr
Dino Bebić je na festivalu čokolade i kave pripremio ovaj neobičan desert

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 904

Biskvit

  • 8 kom jaje kokošje
  • 100 g šećer, kristal
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 50 g tamna čokolada

Pjenica od čokolade

  • 150 ml ulje, biljno
  • 200 g bijela čokolada
  • 200 ml vrhnje za šlag
  • 1 kom vanilija, štapić
  • 500 ml šlag
  • 150 ml ulje bučino

Priprema

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, a žumanjke miksajte sa šećerom dok ne dobijete finu gustu kremu. Dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo i rastopljenu čokoladu. Sve dobro izmiksajte i lagano umiješajte snijeg. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta na 170°C
  2. Za to vrijeme na pari rastopite čokoladu i dodajte prokuhano slatko vrhnje. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Dodajte sjemenke vanilije i bučino ulje. Promiješajte i rashladite pa lagano umiješajte šlag.
  3. Prelijte pjenicu preko ohlađenog biskvita i ostavite barem pola sata u hladnjaku da se sastojci prožmu.

Dino Bebić je na festivalu čokolade i kave pripremio ovaj neobičan desert

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.