gastro postao
Dino Bebić je na festivalu čokolade i kave pripremio ovaj neobičan desert
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 904
Biskvit
- 8 kom jaje kokošje
- 100 g šećer, kristal
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom prašak za pecivo
- 50 g tamna čokolada
Pjenica od čokolade
- 150 ml ulje, biljno
- 200 g bijela čokolada
- 200 ml vrhnje za šlag
- 1 kom vanilija, štapić
- 500 ml šlag
- 150 ml ulje bučino
Priprema
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, a žumanjke miksajte sa šećerom dok ne dobijete finu gustu kremu. Dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo i rastopljenu čokoladu. Sve dobro izmiksajte i lagano umiješajte snijeg. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta na 170°C
- Za to vrijeme na pari rastopite čokoladu i dodajte prokuhano slatko vrhnje. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Dodajte sjemenke vanilije i bučino ulje. Promiješajte i rashladite pa lagano umiješajte šlag.
- Prelijte pjenicu preko ohlađenog biskvita i ostavite barem pola sata u hladnjaku da se sastojci prožmu.
Dino Bebić je na festivalu čokolade i kave pripremio ovaj neobičan desert
Izvor Skuhatćute