gastro postao
Slastica od tijesta ispunjena tučenim statkim vrhnjem
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 152
Potrebno vam je
- 120 g marcipan
- 100 g šećer, u prahu
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 0.50 kom limunova korica
- 4 žlica vrhnje za šlag
- 100 g čokoladna glazura
- maslac, neslani
Priprema
- Recept za 18 svitaka: Miješajte bjelanjke, šećer, marcipan, brašno, cimet i limunovu koricu da dobijete glatku smjesu. Ostavite je preko noći u hladnjaku.
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. Dva lima za pečenje debelo namažite maslacem i pospite brašnom.
- U tijesto umiješajte vrhnje, ravnomjerno ga razvucite na oba lima i pecite 3 do 4 minute na srednjoj prečki da postane svijetli-smeđe.
- Kolutićem za rezanje tijesta narežite ispečeno tijesto na kvadrate 11 x 11 cm. Vratite tijesto u pećnicu da kvadrati postanu prhki i smeđi.
- Još vruće vadite odmah iz lima i zavijte oko debele drške drvene kuhače. Rubove stisnite, skinite svitak sa drške i pustite da se ohladi.
- Premažite svitak otopljenom ocaklinom, pa ih s oba kraja napunite tučenim slatkim vrhnjem.