Recepti 13. listopada 2014.

Dimnjaci

Dimnjaci
gastro postao gastro.24sata.hr
Slastica od tijesta ispunjena tučenim statkim vrhnjem

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 152

Potrebno vam je

  • 120 g marcipan
  • 100 g šećer, u prahu
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.50 kom limunova korica
  • 4 žlica vrhnje za šlag
  • 100 g čokoladna glazura
  • maslac, neslani

Priprema

  1. Recept za 18 svitaka: Miješajte bjelanjke, šećer, marcipan, brašno, cimet i limunovu koricu da dobijete glatku smjesu. Ostavite je preko noći u hladnjaku.
  2. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. Dva lima za pečenje debelo namažite maslacem i pospite brašnom.
  3. U tijesto umiješajte vrhnje, ravnomjerno ga razvucite na oba lima i pecite 3 do 4 minute na srednjoj prečki da postane svijetli-smeđe.
  4. Kolutićem za rezanje tijesta narežite ispečeno tijesto na kvadrate 11 x 11 cm. Vratite tijesto u pećnicu da kvadrati postanu prhki i smeđi.
  5. Još vruće vadite odmah iz lima i zavijte oko debele drške drvene kuhače. Rubove stisnite, skinite svitak sa drške i pustite da se ohladi.
  6. Premažite svitak otopljenom ocaklinom, pa ih s oba kraja napunite tučenim slatkim vrhnjem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.