Ova domaća talijanska krema od pistacije i bijele čokolade toliko je ukusna da je često pojedemo i na žlicu, no odlična je uz kroasane, kao nadjev za palačinke, princes krafne, profiterole... Recept je tu!
Dobar slatki umak, odnosno krema podiže svaki desert ili slatki doručak, u to nema sumnje. A tek kad je pistacija glavni sastojak...
Zato danas donosimo ovaj odličan recept za domaću talijansku kremu od pistacije i bijele čokolade koju se može poslužiti uz piškote, kroasane, kao nadjev za palačinke ili pak profiterole ili princes krafne.
A možda i ti imaš neku fora ideju za posluživanje? Nama je ova domaća krema od pistacije i bijele čokolade toliko fina da je često pojedemo - na žlicu!
Domaća talijanska krema od pistacije i bijele čokolade
foto: cucinabyelena.com/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Domaća taijanska krema od pistacije i bijele čokolade
20 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pistacije
1
šalica
Bijela čokolada- komadići
0,50
šalica
Mlijeko
0,50
šalica
Šećer
0,25
šalica
Ulje od avokada
2
žlica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Sol
1
prstohvat
Postupak
Oguljene, lagano tostirane pistacije (Naravno, neslane) stavi u zdjelicu i prelij vodoem da ih potpuno prekrije. Pusti da se pistacije namaču 15 minuta.
Pistacije ocijedi, baci vode u kojoj su se namakale.
Pistacije dobro istrljaj kuhinjskim papirnatim ubrusom da ukloniš kožicu.
Tako pripremljene pistacije ubaci u blender i usitni do teksture mrvica.
Komadiće bijele čokolade rastopi na slaboj vatri. Dodaj mlijeko i šećer i kuhaj na slaboj vatri, uz ćesto miješanje oko 5 minuta, odnosno dok se šećer potpuno ne rastopi.
Makni s vatre, dodaj ulje od avokada, ekstrakt vanilije i sol. Sve dobro promiješaj.
Kremu dodaj pistacijama i blendaj dok ne dobiješ jednoličnu kremu. Posluži.