Savršena kombinacija toplog i hladnog čini ovaj desert uistinu posebnim, a tu je i neizostavna pistacija... Donosimo recept za jorkširski puding s pistacijom
Je li ovo Dubai jorkširski puding? E pa nije, zaboravili su staviti kadaif! 😉 Ali nije ni daleko, ova slasna desertna kombinacija sadrži, naime, jorkširski puding, sladoled od pistacije, umak od čokolade i - nasjeckanu pistaciju!
Jako nam je zanimljiv ovaj desert budući da je jorkširski puding zapravo prilog glavnom jelu (pečenoj govedini, mesnim umacima...). No kako jorkširski puding nije posebno slan, odnosno neutralan je, a koristi se tijesto vrlo slično onome za palačinke, uopće nije loša ideja koristit ga u desertu.
I dok se neki Britanci snebivaju nad ovom kombinacijom, drugi uživaju u sjajnom toplo-hladnom desertu za koji donosimo recept u nastavku! Ovaj jorkširski puding s pistacijom je genijalan!
Ne gasi ekran dok kuham
Jorkširki puding s pistacijom
5 MIN
pripreme
6 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Jorkširski puding
Sladoled od pistacije
Umak od čokolade
Nasjeckane pistacije
Postupak
Gotove jorkširske pudinge stavi u fritezu na vrući zrak ze ih peci na 200 stupnjeva 5-6 minuta, da dobijiu ekstra zlaćanu boju i izvanrednu hrskavost.
Dok su još vrući, na jorkširske pudinge stavi sadoled od pistacije.
Prelij umakom od čokolade - možeš ga lako napraviti kod kuće (kakao prah, šećer, vodu i sol zagrijavati na srenjoj vatri dok ne zakipi, pustit 30-ak sekundi da kipi, uz miješanje, maknuti s vatre i dodati ekstrakt vanilije) ili jednostavno koristiti gotovi.
Pospi grubo nasjeckanim pistacijama.
Posluži odmah za onaj wow efekt toplo-hladnog slatkog užitka.