gastro postao
Slatkiš koji će te neodoljivo podsjetiti na poznate okruglice s lješnjakom i čokoladom.
Prema vlastitom ukusu, okruglice možeš napraviti s tamnom ili mliječnom čokoladom. Nemoj zaboraviti tostirati lješnjake jer će tako dati intenzivniji okus. Ove se okruglice pripremaju stvarno brzo, a najbolje je što se u njima može uživati odmah. Navali!
Sastojci:
- 150 g zobenih pahuljica
- 200 g lješnjaka
- 200 g čokolade
- 70 g maslaca
- 2 žlice meda
Priprema:
- Lješnjake tostiraj. Usitni ih u brašno, a dio sačuvaj sa strane u malo većim komadićima.
- Zobene pahuljice u potpunosti usitni i pomiješaj s lješnjacima.
- Na pari otopi čokoladu i maslac. Ubaci u smjesu od lješnjaka i zobenih pa dodaj med. Dobro pomiješaj.
- Smjesa treba biti kompaktna kako bi mogla oblikovati kuglice. Ako smjesa nije dovoljno stisnuta, dodaj još suhih sastojaka, a ako pak je previše suha, dodaj još mokrih sastojaka.
- Oblikuj kuglice.
- Pomiješaj ostatak lješnjaka pa u njih uvaljaj okruglice i posluži!
Dobar tek!