Recepti 13. lipnja 2018.

Domaći kebab - omiljeni fast food u još finijem izdanju

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Komadići meke piletine, toplo domaće pecivo, omiljeno sezonsko povrće i najfiniji umak recept su za savršen domaći kebab. Evo kako ga pripremiti na super jednostavan način!

Tisuću nam je puta iznenada, iz najdubljih gastro misli zamirisao dobar pileći kebab, ali nam se nije dalo dizati s kauča, pa je čitava ideja propala prije nego što se i rodila. A onda smo pronašli rješenje! Domaći pileći kebab priprema se jednostavnije nego što zvuči, a u vašu kuhinju donijet će još slasnije arome od onih iz obližnjeg restorana.

 

Možda vas zanima... Gyros: Fast food za grčke bogove Kolumne

 

Pripremite čvrste štapiće za ražnjiće, idealni će biti metalni, no ako ne posjedujete takve, jednostavno koristite one nešto čvršće i deblje. Otkostite piletinu, dobro je začinite i pola posla već je gotovo. Ostaje vam još samo pečenje.

Dok se piletina peče, pripremiti možete domaće lepinje, pita bread ili tortilje, nasjeckati povrće i umutiti kakav fini, domaći umak. Može li bolje?

 

Možda vas zanima... Pita kruh - prozračni džepići vole piletinu i falafel Recepti Tzatziki Možda vas zanima... Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 1 kg pilećih zabataka i prsa
  • 1 šalica jogurta
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica kumina
  • 2 žlice dimljene paprike
  • 1 žlica kajenskog papra
  • Sol, papar
  • Limunov sok
  • Maslinovo ulje

Postupak pripreme:

  1. U posudi pomiješajte sve sastojke osim piletine.
  2. Dobro ih povežite, pa dodajte otkoštenu piletinu i u nju utrljajte dobivenu marinadu.
  3. Pustite da stoji barem tri sata.
  4. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a dok se zagrijava, piletinu nabodite na štapiće za ražnjiće.
  5. Ražnjiće rasporedite po zdjeli za pečenje i pecite oko 40 minuta na 200 stupnjeva.
  6. Ražnjiće okrenite, pa ih pecite oko 20 minuta i druge strane.
  7. Dok se peku, povremeni ih premažite uljem koje se skupilo na dnu posude.
  8. Izvadite ih iz pećnice, kratko ohladite i poslužite uz omiljene dodatke.

Dobar tek!

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.