Domaći kukuruzni kruh odličan je uz variva i gulaše, ali i za doručak, uz razne slane i slatke namaze, ali i suhe nareske, sir i vrhnje... A isti recept možeš iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje možeš ispeći u kalupima za muffine
Domaći kukuruzni kruh i njegov miris jedna nam je od omiljenih uspomena na djetinjstvo i baku. Srećom, postoje bakine bilježnice, a u njima i odličan recept za najbolji kukuruzni kruh koji ćeš ikada probati. Priprema nije zahtjevna, a okus djetinjstva nenadmašan!
Za kukuruzni kruh nabavi vrhunsko domaće kukuruzno brašno
Domaći kukuruzni kruh radi se od fino mljevenog kukuruznog brašna (a ne od kukuruzne krupice od koje pripremamo neodoljivu kremastu palentu) kojeg možeš pronaći u gotovo svakom supermarketu. Ipak, najbolje je nabaviti domaće kukuruzno brašno iz mlina, tada će rezultat biti najbliži bakinom kukuruznom kruhu.
Kruh pripremljen od isključivo kukuruznog brašna bio bi previše kompaktan i čvrst pa je potrebno pomiješati kukuruzno i pšenično brašno.
Poigraj se s okusima kukuruznog kruha
Kukuruzni kruh pripremljen po ovom receptu je ukusan i odličan za sendviče ili kao prilog uz domaći gulaš. No ako želiš pripremiti pravu deliciju, savjetujemo ti da u kukuruzni kruh dodaš prženi kukuruz ili druge sjemenke po želji.
Također se možeš poigrati s omjerom kukuruznog i pšeničnog brašna kako bi tekstura kruha bila čvršća ili mekša.