Recepti 23. kolovoza 2017.

Domaći puding u sjajnom voćnom umaku

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj jednostavan domaći puding bit će puno veće zadovoljstvo od bilo kojeg na policama supermarketa.

Možete ga poslužiti uz umak od jagoda ili malina. Prokuhajte ih sa šećerom, cimetom, a po želji i nekim alkoholnim pićem, i obavezno procijedite. Za posluživanje četiri darežljive porcije pudinga u umaku bit će vam potrebno oko 300 grama voća.

 

Možda vas zanima... Najkremastiji čokoladni puding koji ste probali Recepti

 

Predlažemo vam da smjesu za puding ulijete u četiri manja kalupa, umjesto u jedan veći, jer će završni dojam biti puno bolji. Servirajte ga u dubokom bijelom tanjuru, dodajte umak i pospite šećerom u prahu.

 

puding od lubenice Možda vas zanima... Puding od lubenice - talijanski specijalitet koji osvaja Recepti

 

Sastojci:

  • 350 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 30 g maslaca
  • 2 žlice šećera
  • ½ vrećice vanilin šećera
  • 80 g pšenične krupice
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Kuhajte mlijeko sa žlicom maslaca, vanilin šećerom i soli. Kad zavrije, smanjite vatru i uspite krupicu uz stalno miješanje. Kad se smjesa počne odvajati od posude, skinite je s vatre.
  2. Razdvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke umiješajte u ohlađenu smjesu s krupicom, s dvije žlice šećera. 
  3. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i dodajte ga u smjesu s krupicom.
  4. Premažite maslacem kalup za puding, ulijte smjesu i zagladite. Poklopite ga i uronite u posudu s vrućom vodom i kuhajte 60 minuta.

Želimo vam dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.