gastro postao
Ovaj jednostavan domaći puding bit će puno veće zadovoljstvo od bilo kojeg na policama supermarketa.
Možete ga poslužiti uz umak od jagoda ili malina. Prokuhajte ih sa šećerom, cimetom, a po želji i nekim alkoholnim pićem, i obavezno procijedite. Za posluživanje četiri darežljive porcije pudinga u umaku bit će vam potrebno oko 300 grama voća.
Predlažemo vam da smjesu za puding ulijete u četiri manja kalupa, umjesto u jedan veći, jer će završni dojam biti puno bolji. Servirajte ga u dubokom bijelom tanjuru, dodajte umak i pospite šećerom u prahu.
Sastojci:
- 350 ml mlijeka
- 3 jaja
- 30 g maslaca
- 2 žlice šećera
- ½ vrećice vanilin šećera
- 80 g pšenične krupice
- Prstohvat soli
Priprema:
- Kuhajte mlijeko sa žlicom maslaca, vanilin šećerom i soli. Kad zavrije, smanjite vatru i uspite krupicu uz stalno miješanje. Kad se smjesa počne odvajati od posude, skinite je s vatre.
- Razdvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke umiješajte u ohlađenu smjesu s krupicom, s dvije žlice šećera.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i dodajte ga u smjesu s krupicom.
- Premažite maslacem kalup za puding, ulijte smjesu i zagladite. Poklopite ga i uronite u posudu s vrućom vodom i kuhajte 60 minuta.
Želimo vam dobar tek!