Kremasta, ukusna mliječna čokolada jedna je od omiljenih poslastica diljem svijeta. Podjednako su obožavane i različite, brze, lagane i kremaste slastice pripremljene s mliječnom čokoladom.
U nastavku donosimo recepte za slastice s mliječnom čokoladom koji će te raspametiti!
-
Ferrero kolač
Gastrolovka Ena Kokanović Nagy, autorica bloga Slavonka, dobro zna da veliku ulogu u pripremi slastica igraju cijena namirnica i vrijeme potrebno za pečenje. Njen recept za slastan Ferrero kolač neće ti isprazniti novčanik ni oduzeti sve slobodno vrijeme. Ovaj kolač je bogat u okusu i nije presladak, sigurno smo da će te oduševiti!
-
Sočne kocke s duplom dozom čokolade
Ako žudiš za čokoladom, preporučujemo ovaj recept! Garantiramo kako će kombinacija sočnog biskvita i sjajnog ganachea od mliječne i tamne čokolade zadovoljiti želje najvećih ovisnika o slatkom. Svoj kolač ukrasi nasjeckanim oraščićima, šarenim bombonima, mrvicama ili komadićima bijele čokolade. Imaj na umu da dobro pristaje i uz sladoled od vanilije i tučeno vrhnje.
-
Bananko rolada
Nemaš vremena, a želja za slatkim je sve velika? Pripremi brzinsku Bananko roladu! Ova brza i jako ukusna kombinacija, svidjet će ti se zbog jednostavnosti pripreme i samog okusa. Priprema će trajati 15 minuta, a roladu ćete pojesti za pet! U nastavku pročitaj recept i uživaj u prefinoj slastici!
-
Brownies s bijelom i mliječnom čokoladom
Sočan i ukusan brzinski brownies s mliječnom čokoladom oduševit će sve obožavatelje čokoladnih slastica! Priprema je jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, a rezultat će biti i više nego zadovoljavajuć. Uživaj!
-
Panna Cotta od mliječne i bijele čokolade
Brz, lagan, proljetni desert koji će se svidjeti svim ljubiteljima kremastih slastica. Panna cotta je lagani,kremasti desert koji dolazi sa sjevera Italije, iz pokrajine Pijemont, a danas se priprema diljem svijeta. Recept za najfiniju panna cottu potpisuje autorica bloga sweety and spicy.
-
Brzinske pločice s rižom i mliječnom čokoladom
Isprobaj ovaj brz, jednostavan i praktičan desert za koji ti ne treba pećnica. Ukusne pločice od mliječne čokolade s rižom bude sjećanja na djetinjstvo. Priprema traje desetak minuta, hlađenje sat vremena, a okvirni je rok trajanja čak mjesec dana. Dakle, ovo je idealan recept za sve one koji se povremeno zažele slatkog.