Recepti 09. travnja 2021.

Donosimo popis najfinijih slastica s mliječnom čokoladom

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobaj neodoljive slastice s mliječnom čokoladom...

Kremasta, ukusna mliječna čokolada jedna je od omiljenih poslastica diljem svijeta. Podjednako su obožavane i različite, brze, lagane i kremaste slastice pripremljene s mliječnom čokoladom. 

U nastavku donosimo recepte za slastice s mliječnom čokoladom koji će te raspametiti!

  • Ferrero kolač

Gastrolovka Ena Kokanović Nagy, autorica bloga Slavonka, dobro zna da veliku ulogu u pripremi slastica igraju cijena namirnica i vrijeme potrebno za pečenje. Njen recept za slastan Ferrero kolač neće ti isprazniti novčanik ni oduzeti sve slobodno vrijeme. Ovaj kolač je bogat u okusu i nije presladak, sigurno smo da će te oduševiti!

 

ferrero kolač Možda vas zanima... Sastojci za ovaj Ferrero kolač neće ti isprazniti novčanik Recepti
 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

  • Sočne kocke s duplom dozom čokolade

Ako žudiš za čokoladom, preporučujemo ovaj recept! Garantiramo kako će kombinacija sočnog biskvita i sjajnog ganachea od mliječne i tamne čokolade zadovoljiti želje najvećih ovisnika o slatkom. Svoj kolač ukrasi nasjeckanim oraščićima, šarenim bombonima, mrvicama ili komadićima bijele čokolade. Imaj na umu da dobro pristaje i uz sladoled od vanilije i tučeno vrhnje.

 

Možda vas zanima... Čisti užitak: Sočne kocke s duplom dozom čokolade Recepti

 

  • Bananko rolada

Nemaš vremena, a želja za slatkim je sve velika? Pripremi brzinsku Bananko roladu! Ova brza i jako ukusna kombinacija, svidjet će ti se zbog jednostavnosti pripreme i samog okusa. Priprema će trajati 15 minuta, a roladu ćete pojesti za pet! U nastavku pročitaj recept i uživaj u prefinoj slastici!

 

Možda vas zanima... Za samo 15 minuta pripremi slasnu Bananko roladu! Kolumne

 

  • Brownies s bijelom i mliječnom čokoladom

Sočan i ukusan brzinski brownies s mliječnom čokoladom oduševit će sve obožavatelje čokoladnih slastica! Priprema je jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, a rezultat će biti i više nego zadovoljavajuć. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Brzinski brownies s mliječnom i bijelom čokoladom Kolumne

 

  • Panna Cotta od mliječne i bijele čokolade

 Brz, lagan, proljetni desert koji će se svidjeti svim ljubiteljima kremastih slastica. Panna cotta je lagani,kremasti desert koji dolazi sa sjevera Italije, iz pokrajine Pijemont, a danas se priprema diljem svijeta. Recept za najfiniju panna cottu potpisuje autorica bloga sweety and spicy

 

Možda vas zanima... Panna cotta od mliječne i bijele čokolade (s malinama) Kolumne

 

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

  • Brzinske pločice s rižom i mliječnom čokoladom

Isprobaj ovaj brz, jednostavan i praktičan desert za koji ti ne treba pećnica. Ukusne pločice od mliječne čokolade s rižom bude sjećanja na djetinjstvo. Priprema traje desetak minuta, hlađenje sat vremena, a okvirni je rok trajanja čak mjesec dana. Dakle, ovo je idealan recept za sve one koji se povremeno zažele slatkog.

 

Možda vas zanima... Brzinske pločice s rižom i čokoladom podsjećaju na djetinjstvo Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.