gastro postao
Tko može odoljeti ukusnoj, dobro začinjenoj i hrskavoj piletini
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 897
Potrebno vam je
- 4 kom pileći batak
- 1 žličica paprika u prahu
- 1 žličica origano
- 1 žličica sušeni timijan
- 1 žličica mažuran
- 1 žličica češnjak u prahu
- 0.50 žličica papar
- 2 žličica sol
- 1 šalica glatko brašno
- 1 žličica kukuruzni škrob
- 0.50 žličica prašak za pecivo
- 1 šalica mlaćenica
- 1 kom jaje kokošje
- 4 šalica ulje, biljno
Priprema
- Dan prije pohanja pomiješajte sve začine. Jednu žlice te smjese odvojite, a ostatak posipite po piletini.
- Začinjeno meso pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći.
- Pomiješajte brašno sa kukuruznim škrobom, praškom za pecivo i ostatkom smjese začina u jednom tanjuru.
- U drugom tanjuru razmutite jaje sa mlaćenicom.
- Na lim za pečenje postavite žičani stalak.
- U dubokoj tavi zagrijte ulje do 180°C, a pećnicu zagrijte na 190°C.
- Komad po komad piletine umočite prvo u smjesu sa mlaćenicom, zatim u smjesu sa brašnom, ponovno u smjesu sa mlaćencom te još jednom u smjesu sa brašnom.
- Zatim pržite meso u vrućem ulju 4-5 min sa svake strane do zlatno žute boje.
- Prženu piletinu smjestite na žičani stalak i pecite u zagrijanoj pećnici još 8-10 min.