Recepti 04. travnja 2016.

Pohana piletina na sasvim drugačiji način!

Drugačija-pohana-piletina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tko može odoljeti ukusnoj, dobro začinjenoj i hrskavoj piletini

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 897

Potrebno vam je

  • 4 kom pileći batak
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 1 žličica origano
  • 1 žličica sušeni timijan
  • 1 žličica mažuran
  • 1 žličica češnjak u prahu
  • 0.50 žličica papar
  • 2 žličica sol
  • 1 šalica glatko brašno
  • 1 žličica kukuruzni škrob
  • 0.50 žličica prašak za pecivo
  • 1 šalica mlaćenica
  • 1 kom jaje kokošje
  • 4 šalica ulje, biljno

Priprema

  1. Dan prije pohanja pomiješajte sve začine. Jednu žlice te smjese odvojite, a ostatak posipite po piletini.
  2. Začinjeno meso pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći.
  3. Pomiješajte brašno sa kukuruznim škrobom, praškom za pecivo i ostatkom smjese začina u jednom tanjuru.
  4. U drugom tanjuru razmutite jaje sa mlaćenicom.
  5. Na lim za pečenje postavite žičani stalak.
  6. U dubokoj tavi zagrijte ulje do 180°C, a pećnicu zagrijte na 190°C.
  7. Komad po komad piletine umočite prvo u smjesu sa mlaćenicom, zatim u smjesu sa brašnom, ponovno u smjesu sa mlaćencom te još jednom u smjesu sa brašnom.
  8. Zatim pržite meso u vrućem ulju 4-5 min sa svake strane do zlatno žute boje.
  9. Prženu piletinu smjestite na žičani stalak i pecite u zagrijanoj pećnici još 8-10 min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.