gastro postao
Slasni ekleri punjeni kremom od vanilije
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 431
Tijesto
- 250 ml voda
- 60 g maslac, slani
- sol
- 60 g gustin
- 140 g pšenično brašno, bijelo
- 4 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica prašak za pecivo
Krema
- 1 kom puding od vanilije, instant
- 400 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Vodu, maslac i sol zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i dodajte s gustin i brašno. Kuhajte dok se smjesa ne počne odvajati od lonca. Maknite s vatre i umiješajte jaja. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Ohladite pa dodajte prašak za pecivo. Lim namastite i vrećicom istisnite smjesu u štapiće te pecite 25 minuta na 220°c.
- Skuhajte puding s mlijekom, ohladite pa dodajte izmiksano vrhnje. Napunite prerezane eklere te prema želji prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor Skuhatćute