Recepti 03. listopada 2014.

Ekleri s pudingom od vanilije

gastro postao gastro.24sata.hr
Slasni ekleri punjeni kremom od vanilije

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 431

Tijesto

  • 250 ml voda
  • 60 g maslac, slani
  • sol
  • 60 g gustin
  • 140 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica prašak za pecivo

Krema

  • 1 kom puding od vanilije, instant
  • 400 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Vodu, maslac i sol zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i dodajte s gustin i brašno. Kuhajte dok se smjesa ne počne odvajati od lonca. Maknite s vatre i umiješajte jaja. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Ohladite pa dodajte prašak za pecivo. Lim namastite i vrećicom istisnite smjesu u štapiće te pecite 25 minuta na 220°c.
  3. Skuhajte puding s mlijekom, ohladite pa dodajte izmiksano vrhnje. Napunite prerezane eklere te prema želji prelijte čokoladnom glazurom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.