gastro postao
Ako si ustala na lijevu nogu, popravi jutro odličnim doručkom
Uz pahuljaste palačinke s cimetom ti zaista neće trebati nikakvi dodaci, ali med nije naodmet. Ako pak imaš vremena i želiš se pozabaviti pripremom (fotogeničnog) doručka, pripremi preljev od krem sira, mlijeka, šećera u prahu i vanilije.
U recept su navedene i dvije žlice javorovog sirupa. Ako ti nije pri ruci, slobodno ga zamijeni smeđim šećerom ili u potpunosti izbaci. Dobro jutro i dobar tek!
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 2 žlice šećera
- ½ žličice soli
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 2 velika jaja
- 250 ml mlaćenice
- 2 žlice javorovog sirupa
- 60 g rastopljenog i rashlađenog maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Pomiješaj brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i cimet.
- U drugoj posudi izmiksaj jaja pa dodaj mlaćenicu, javorov sirup, maslac i ekstrakt vanilije.
- Potom umiješaj suhe sastojke i dobro promiješaj drvenom žlicom.
- Tavu zagrij, premaži s malo ulja pa peci palačinku dok se ne pojave mali mjehurići. Potom je preokreni i peci još minutu do dvije.
Posluži odmah!