Recepti 03. listopada 2014.

Enchilade s piletinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Brz i zdrav obrok, jednom rječju - enchilada

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1293

Potrebno vam je

  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kom kobasice svinjske
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom čili papričica
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 žličica čili u prahu
  • sol
  • papar
  • 8 kom tortilja
  • 2 šalica domaća šalša
  • 3 šalica parmezan
  • 4 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • peršin, list

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°c. Namastite lim za pečenje. Ugrijte ulje u tavi pa prepržite ljute papričice, češnjak, luk, crvenu papriku, čili u prahu, sol i papar.
  2. Dodajte piletinu i kobasice. Dobro promiješajte. Kad je sve gotovo, nadjenite time tortille i pospite sirom. Prelijte šalšom.
  3. Pecite 25 minuta, zatim prekrijte folijom i pecite još desetak minuta. Ukrasite vrhnjem i peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.