Ovaj preukusni trifle s malinama priprema se na isti način kao i klasični trifle, ali uz dodatak puno sitnih komadića malina u kremi i puno cijelih malina za ukras.
Inače, vjerojatno znaš kako je trifle upravo od malina klasik tradicionalne engleske božićne kuhinje, no prednost uvijek dajemo onom koji se priprema od svježih (najbolje netom ubranih) malina.
Trifle s malinama izvrstan je bilo da ga pripremiš u visokoj staklenoj posudi ili puno manjih, a podjednako je atraktivan i izgledom i okusom. Slagan slojevito osvaja šarenilom boja, a pripremaš li ga za prigodu na kojoj će biti i djeca onda predlažemo da svakako preskočiš rakiju od malina - sok od malina ili neki drugi po tvom izboru bit će podjednako zanosna zamjena.
Engleski trifle s malinama
Sastojci (za 6 osoba):
- 150 g bijele čokolade
- 150 g punomasnog kiselog vrhnja
- 40 g šećera u prahu
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 kupovna biskvitna podloga za tortu ili 20-ak piškota
- 400 g malina
- 80 ml rakija od malina
- 6 žlica nastrugane bijele čokolade
Postupak:
- Za kremu sitno nasjeckaj bijelu čokoladu. Stavi u lonac kiselo vrhnje i šećer u prahu pa ih zagrij, dodaj narezanu čokoladu te je otopi uz miješanje. Ostavi da se malo ohladi.
- Istuci slatko vrhnje da bude polučvrsto pa u njega malo-pomalo umiješaj čokoladu s vrhnjem. Kremu potom premjesti u hladnjak.
- Odreži biskvitu tvrdi, hrskavi rub, a mekani dio nareži na kockice veličine zalogaja. Možeš koristiti i piškote. Proberi maline, kratko ih operi i oprezno posuši kuhinjskim papirom.
- Stavi kockice biskvita u veliku staklenu zdjelu, pokapaj ih rakijom (ili sokom) pa po njima složi dio malina i kremu od čokolade. Na vrh stavi ostatak malina i strugotine bijele čokolade.
- Trifle od malina mora prije posluživanja odstajati najmanje 2 sata u hladnjaku.