Recepti Desert 13. kolovoza 2025.

Espresso krema - savršen desert gotov za 10 minuta

Desert
10 MIN
0 MIN
24
JEDNOSTAVNO
Napravi espresso kremu u 10 minuta
Espresso krema
foto: @livewellbake Pinterest
Maslac, šećer i espresso u kremi koju ćeš mazati baš na sve. Gotova je začas, a okus joj je kao iz slastičarnice

Postoji nešto u okusu kave što teško možeš opisati, ali točno znaš kad je pogođeno: mrvu gorko, mrvu slatko, duboko, aromatično, s notama čokolade, orašastih plodova, pa čak i začina.

Espresso je u tom svijetu ono najkoncentriranije – esencija kave u jednom gutljaju. E pa sad zamisli da taj okus pretvoriš u kremu koju možeš mazati na kolače, kekse, muffine... ili jednostavno jesti prstom iz zdjele.

Espresso krema nije samo za ljubitelje kave

Ova espresso krema nije samo za ljubitelje kave, ona je za svakoga tko voli kada slatki desert dobije balans i karakter. Ima dovoljno gorčine da ne bude napadna, ali je i dalje kremasta, bogata i nježna na jeziku. Recept je toliko jednostavan da ga možeš pripremiti usput, u pauzi između biskvita i ukrašavanja, ili dok se keksi hlade.

Napravi espresso kremu u 10 minuta | Author: @epicureannest Pinterest Espresso krema na muffinima. O, da! foto: @epicureannest Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Espresso krema
10 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
24
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslac 1 šalica
  • Šećer u prahu 3,50 šalica
  • Sol 0,25 žličica
  • Espresso - instant prah 2 žličica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Vrhnje za šlag 2 žlica
Postupak
  1. U zdjeli miksera miksaj omekšani maslac na srednjoj brzini oko 5 minuta, dok ne postane svijetao i kremast.


  2. Na najmanjoj brzini umiješaj šećer u prahu dok se ne sjedini i smjesa postane pahuljasto lagana.


  3. Dodaj sol, espresso prah, ekstrakt vanilije i slatko vrhnje. Nastavi miksati dok krema ne postane glatka, sjajna i ujednačene boje.


  4. Kremu odmah iskoristi za mazanje na kolače, kekse, muffine ili kao punjenje za kekse. Ostatak spremi u hladnjak (prije nove upotrebe je kratko promiješaj).


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

141 kcal

7 %

MASTI

8,10 g

11 %

KOLESTEROL

0,21 g

0 %

UH

17,50 g

6 %

PROTEINI

0,07 g

0 %

Ako želiš jači okus kave, espresso prah prije dodavanja rastopi u pola žlice tople vode i pusti da se malo ohladi. Tako će se ravnomjerno rasporediti i osloboditi punu aromu.

 

Isprobaj i ove divne kreme...

čokoladna krema Možda vas zanima... Ova čokoladna krema iz blendera gotova je za minutu! Recepti Pečena krema od čokolade i kardamoma Možda vas zanima... Pečena krema od čokolade i kardamoma Recepti banane, grčki jogurt Možda vas zanima... Osvježavajuća krema od banane i grčkog jogurta Recepti Slastičarska krema Možda vas zanima... Saznaj kako se pravi savršena slastičarska krema Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.