Maslac, šećer i espresso u kremi koju ćeš mazati baš na sve. Gotova je začas, a okus joj je kao iz slastičarnice
Postoji nešto u okusu kave što teško možeš opisati, ali točno znaš kad je pogođeno: mrvu gorko, mrvu slatko, duboko, aromatično, s notama čokolade, orašastih plodova, pa čak i začina.
Espresso je u tom svijetu ono najkoncentriranije – esencija kave u jednom gutljaju. E pa sad zamisli da taj okus pretvoriš u kremu koju možeš mazati na kolače, kekse, muffine... ili jednostavno jesti prstom iz zdjele.
Espresso krema nije samo za ljubitelje kave
Ova espresso krema nije samo za ljubitelje kave, ona je za svakoga tko voli kada slatki desert dobije balans i karakter. Ima dovoljno gorčine da ne bude napadna, ali je i dalje kremasta, bogata i nježna na jeziku. Recept je toliko jednostavan da ga možeš pripremiti usput, u pauzi između biskvita i ukrašavanja, ili dok se keksi hlade.
Espresso krema na muffinima. O, da!
foto: @epicureannest Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Espresso krema
10 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
24
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslac
1
šalica
Šećer u prahu
3,50
šalica
Sol
0,25
žličica
Espresso - instant prah
2
žličica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Vrhnje za šlag
2
žlica
Postupak
U zdjeli miksera miksaj omekšani maslac na srednjoj brzini oko 5 minuta, dok ne postane svijetao i kremast.
Na najmanjoj brzini umiješaj šećer u prahu dok se ne sjedini i smjesa postane pahuljasto lagana.
Dodaj sol, espresso prah, ekstrakt vanilije i slatko vrhnje. Nastavi miksati dok krema ne postane glatka, sjajna i ujednačene boje.
Kremu odmah iskoristi za mazanje na kolače, kekse, muffine ili kao punjenje za kekse. Ostatak spremi u hladnjak (prije nove upotrebe je kratko promiješaj).
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
141 kcal
7 %
MASTI
8,10 g
11 %
KOLESTEROL
0,21 g
0 %
UH
17,50 g
6 %
PROTEINI
0,07 g
0 %
Ako želiš jači okus kave, espresso prah prije dodavanja rastopi u pola žlice tople vode i pusti da se malo ohladi. Tako će se ravnomjerno rasporediti i osloboditi punu aromu.