Ako želiš impresionirati nekog, ili jednostavno želiš sebe oraspoložiti doručkom za pamćenje, pripremi ovu jednostavnu kombinaciju naana, jaja i avokada.
Naan, indijski flatbread koji se originalno peče u na stijenkama tandoori peći, nije teško pripremiti kod kuće. Naravno, nećeš moći rekreirati autentično indijsko iskustvo, ali zagrijana će tavica dobro poslužiti. Ako pak nemaš volje i vremena za miješenje tijesta od brašna, kvasca, jogurta, vode i malo ulja, možeš ga kupiti u supermarketu i zagrijati prije posluživanja.
U nastavku te čeka recept s korijanderom i čilijem, ali ti možeš iskoristiti i vlasac ili peršin. Ricotta i grčki jogurt su dobra zamjena za krem sir, a pristojan dodatak ovoj kombinaciji je i chutney od, primjerice, manga.
Naan s jajima i avokadom
Sastojci:
- 2 naana
- 2 jaja
- 4 žlice krem sira
- 1 mali, zreli avokado
- sok polovice limete
- sol, papar, korijander, čili
Postupak:
- Naan zagrij u pećnici na 180 stupnjeva.
- Jaja na oko pripremi u tavici i pripazi da žumanjak bude tekuć, za još bolji dojam.
- Avokado nareži na tanke kriške.
- Topli naan premaži krem sirom, dodaj na svaki po jedno jaje i avokado. Prelij s malo soka limete.
- Začini soli i svježe mljevenim paprom te nasjeckanim korijanderom. Ako ti ne smeta malo ljutine, sitno nasjeckaj čili papričicu i pospi po naanu.
AKO SI U POTRAZI ZA RECEPTIMA S JAJIMA, POSLUŽI SE PRIJEDLOZIMA U NASTAVKU: