Recepti 15. srpnja 2021.

Naan može poslužiti kao baza za odličan doručak

SHUTTERSTOCK Naan s jajem na oko i avokadom
gastro postao gastro.24sata.hr
Naan nije samo dodatak glavnim jelima, već i prikladna baza za genijalan doručak

Ako želiš impresionirati nekog, ili jednostavno želiš sebe oraspoložiti doručkom za pamćenje, pripremi ovu jednostavnu kombinaciju naana, jaja i avokada.

Naan, indijski flatbread koji se originalno peče u na stijenkama tandoori peći, nije teško pripremiti kod kuće. Naravno, nećeš moći rekreirati autentično indijsko iskustvo, ali zagrijana će tavica dobro poslužiti. Ako pak nemaš volje i vremena za miješenje tijesta od brašna, kvasca, jogurta, vode i malo ulja, možeš ga kupiti u supermarketu i zagrijati prije posluživanja. 

 

Možda vas zanima... Ljubitelji jaja moraju naučiti osnove. Imamo šalabahter... Špajza

 

U nastavku te čeka recept s korijanderom i čilijem, ali ti možeš iskoristiti i vlasac ili peršin. Ricotta i grčki jogurt su dobra zamjena za krem sir, a pristojan dodatak ovoj kombinaciji je i chutney od, primjerice, manga. 

Sastojci:

  • 2 naana
  • 2 jaja
  • 4 žlice krem sira
  • 1 mali, zreli avokado
  • sok polovice limete
  • Sol, papar, korijander, čili

Priprema:

  1. Naan zagrij u pećnici na 180 stupnjeva. 
  2. Jaja na oko pripremi u tavici i pripazi da žumanjak bude tekuć, za još bolji dojam.
  3. Avokado nareži na tanke kriške.
  4. Topli naan premaži krem sirom, dodaj na svaki po jedno jaje i avokado. Prelij s malo soka limete.
  5. Začini soli i svježe mljevenim paprom te nasjeckanim korijanderom. Ako ti ne smeta malo ljutine, sitno nasjeckaj čili papričicu i pospi po naanu. 

AKO SI U POTRAZI ZA RECEPTIMA S JAJIMA, POSLUŽI SE PRIJEDLOZIMA U NASTAVKU:

 

Možda vas zanima... Jednostavan tost s jajetom naš je favorit za doručak Recepti Možda vas zanima... Do savršenih poširanih jaja uz savjet Julije Child Špajza Možda vas zanima... Doručkuj pikantna jaja s cherry rajčicama Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.