Recepti Tjestenina 09. srpnja 2024.

Fajita tjestenina s umakom od korijandra i limete

Tjestenina
10 MIN
25 MIN
4
SREDNJE
fajita tjestenina
Fajita tjestenina s umakom od korijandra i limete
foto: Instagram @gimmedelicious
Fajita tjestenina s umakom od korijandra i limete je izvrstan spoj različitih kultura i okusa, a obožavat će je svi koji žele nešto novo i uzbudljivo na svom tanjuru

Za ljubitelje bogatih okusa i avanturiste u kuhinji, fajita tjestenina s umakom od korijandra i limete je pravo otkriće. Kombinira dimljene okuse fajite s blagošću kremaste tjestenine, stvarajući jedinstveno jelo koje može biti gotovo za manje od 30 minuta. Šarene paprike nisu samo vizualno privlačne, već su bogate vitaminima i mineralima te dijetalnim vlaknima.

 | Author: Shutterstock Šarene paprike jelu daju boju foto: Shutterstock

Ovo jelo spaja najbolje iz dviju popularnih kuhinja - talijanske i meksičke - u savršenu harmoniju okusa. Ovaj recept je savršen za ručak ili večeru i oduševit će sve za stolom.

Bez obzira na tvoje kulinarsko iskustvo, potaknut će te na kreativnost i eksperimentiranje s okusima. Kombinacija korijandra i limete u umaku daje svježinu koja savršeno upotpunjuje raskoš fajita začina.

Ne gasi ekran dok kuham

Fajita tjestenina
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Tjestenina 225 g
  • Ulje od avokada 1 žlica
  • Svježa crvena paprika 1 kom
  • Zelena svježa paprika 1 kom
  • Svježa žuta paprika 1 kom
  • Poblano paprika 1 kom
  • Luk 1 kom
  • Češnjak 5 režanj
  • Chili 1 žličica
  • Kumin 1 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Dimljena paprika 0,25 žličica
  • Češnjak u prahu 0,25 žličica
  • Luk u prahu 0,25 žličica
  • Origano 0,25 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
  • Korijander - listići 1 šalica
  • Maslinovo ulje 0,25 šalica
  • Sok od limete 2 žlica
  • Javorov sirup 1 žličica
  • Korijander 0,25 žličica
  • Limeta
  • Korijander - listići
Postupak
  1. U velikom loncu zakuhaj vodu.


  2. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedi i ostavi sa strane.


  3. Dodaj ulje od avokada u veliku tavu i zagrij na srednje jakoj vatri.


  4. Dodaj na sitne kockice nasjeckane paprike, narezani luk, 3 češnja sitno nasjeckanog češnjaka, chili prah, mljeveni kim, ½ žličice soli, dimljenu papriku, češnjak u prahu, luk u prahu, suhi origano i crni papar. Pirjaj 10 minuta, često miješajući.


  5. Dodaj korijander, maslinovo ulje, sok od limete, javorov sirup, preostalu sol, mljeveni korijander, preostali češnjak i 2 žlice vode u mali blender. Miksaj dok ne postane glatko.


  6. Dodaj tjesteninu i umak u tavu.


  7. Sve dobro promiješaj i posluži.


Isprobaj i ove meksičke i talijanske recepte!

Možda vas zanima... Vege taquitos - meksički specijalitet na drugačiji način Kolumne Chimichanga de Pollo Možda vas zanima... Meksički ručak: Chimichanga de Pollo Recepti Veganske GARDEN GOURMET okruglice u umaku od gljiva s tjesteninom Možda vas zanima... Ideja za izvrstan brzi ljetni ručak s talijanskim šarmom, a gotov je za desetak minuta Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.