Fajita tjestenina s umakom od korijandra i limete je izvrstan spoj različitih kultura i okusa, a obožavat će je svi koji žele nešto novo i uzbudljivo na svom tanjuru
Za ljubitelje bogatih okusa i avanturiste u kuhinji, fajitatjesteninas umakom od korijandra i limete je pravo otkriće. Kombinira dimljene okuse fajite s blagošću kremaste tjestenine, stvarajući jedinstveno jelo koje može biti gotovo za manje od 30 minuta. Šarene paprike nisu samo vizualno privlačne, već su bogate vitaminima i mineralima te dijetalnim vlaknima.
Šarene paprike jelu daju boju
foto: Shutterstock
Ovo jelo spaja najbolje iz dviju popularnih kuhinja - talijanske i meksičke - u savršenu harmoniju okusa. Ovaj recept je savršen za ručak ili večeru i oduševit će sve za stolom.
Bez obzira na tvoje kulinarsko iskustvo, potaknut će te na kreativnost i eksperimentiranje s okusima. Kombinacija korijandra i limete u umaku daje svježinu koja savršeno upotpunjuje raskoš fajita začina.
Ne gasi ekran dok kuham
Fajita tjestenina
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Tjestenina
225
g
Ulje od avokada
1
žlica
Svježa crvena paprika
1
kom
Zelena svježa paprika
1
kom
Svježa žuta paprika
1
kom
Poblano paprika
1
kom
Luk
1
kom
Češnjak
5
režanj
Chili
1
žličica
Kumin
1
žličica
Sol
1
žličica
Dimljena paprika
0,25
žličica
Češnjak u prahu
0,25
žličica
Luk u prahu
0,25
žličica
Origano
0,25
žličica
Svježe mljeveni crni papar
0,25
žličica
Korijander - listići
1
šalica
Maslinovo ulje
0,25
šalica
Sok od limete
2
žlica
Javorov sirup
1
žličica
Korijander
0,25
žličica
Limeta
Korijander - listići
Postupak
U velikom loncu zakuhaj vodu.
Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedi i ostavi sa strane.
Dodaj ulje od avokada u veliku tavu i zagrij na srednje jakoj vatri.
Dodaj na sitne kockice nasjeckane paprike, narezani luk, 3 češnja sitno nasjeckanog češnjaka, chili prah, mljeveni kim, ½ žličice soli, dimljenu papriku, češnjak u prahu, luk u prahu, suhi origano i crni papar. Pirjaj 10 minuta, često miješajući.
Dodaj korijander, maslinovo ulje, sok od limete, javorov sirup, preostalu sol, mljeveni korijander, preostali češnjak i 2 žlice vode u mali blender. Miksaj dok ne postane glatko.