Recepti 03. listopada 2014.

Faširanci punjeni šampinjonima

gastro postao gastro.24sata.hr
Mljeveno meso možete pripremiti s različitim nadjevima. Ovaj recept predstavlja ukusan spoj mesa i gljiva.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 600 g mljevena svinjetina
  • 0.75 šalica šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.25 šalica mladi luk
  • 1 mala žlica senf dijon
  • 1 mala žlica worchester umak
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 0.25 mala žlica sol
  • 0.13 mala žlica papar
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. U tavi prepržite šaminjone pa dodajte luk, češnjak i maslac. Pržite još dvije minute. Pomiješajte mljevenu svinjetinu sa senfom, worcestershireom, solju i paprom. Oblikujte u faširance.
  2. Na pola faširanaca stavite po malo smjese s gljivama pa preklopite s drugom polovicom. Pržite ih u grill-tavi 10-15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.