Recepti 13. listopada 2014.

Filet brancina na mousseu od blitve

gastro postao gastro.24sata.hr
Sušeno voće i povrće daje posebnu notu jelima, a u ovom slučaju za pikantnost su zaslužni rajčica i naranča

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 290

Potrebno vam je

  • 1000 g brancin
  • 400 g blitva
  • 150 g krumpir, mladi
  • maslac, slani
  • cherry rajčice
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Brancina očistite od ljuski i iznutrica, odstranite glavu, glavnu kost te filetirajte.
  2. U malo slane vode skuhajte blitvu i krumpir. Ocijedite ih i u blenderu ili štapnim mikserom usitnite u finu kremu uz dodatak maslinova ulja, soli, papra i maslaca da ih poveže.
  3. Filet brancina kratko pecite na malo maslinova ulja s obje strane.
  4. Naranču i rajčice operite i narežite na jednako debele ploške.
  5. Stavite ih u pećnicu na papir za pečenje te kratko sušite, petnaestak minuta na 80 Celzijevih stupnjeva.

Sušeno voće i povrće daje posebnu notu jelima, a u ovom slučaju za pikantnost su zaslužni rajčica i naranča

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.