gastro postao
Sušeno voće i povrće daje posebnu notu jelima, a u ovom slučaju za pikantnost su zaslužni rajčica i naranča
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 290
Potrebno vam je
- 1000 g brancin
- 400 g blitva
- 150 g krumpir, mladi
- maslac, slani
- cherry rajčice
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Brancina očistite od ljuski i iznutrica, odstranite glavu, glavnu kost te filetirajte.
- U malo slane vode skuhajte blitvu i krumpir. Ocijedite ih i u blenderu ili štapnim mikserom usitnite u finu kremu uz dodatak maslinova ulja, soli, papra i maslaca da ih poveže.
- Filet brancina kratko pecite na malo maslinova ulja s obje strane.
- Naranču i rajčice operite i narežite na jednako debele ploške.
- Stavite ih u pećnicu na papir za pečenje te kratko sušite, petnaestak minuta na 80 Celzijevih stupnjeva.
Sušeno voće i povrće daje posebnu notu jelima, a u ovom slučaju za pikantnost su zaslužni rajčica i naranča
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić