Recepti 20. siječnja 2023.

Brz i fin ručak - filet lososa u papru

Losos pečen u tavi
Losos pečen u tavi s dodatkom raznog povrća foto: CA Creative/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada je riječ o jednostavnim, brzim obrocima, fileti lososa su uvijek izvrsna ideja. Ovaj recept otkrit će ti tajnu savršeno srednje pečenih fileta koji su mekani unutra - s ukusnom hrskavom kožom koja se topi u ustima

Pri odabiru najboljeg komada lososa vodi se ovim savjetima chefova – ako ga želiš peći u pećnici ili na roštilju, koristi jedan veliki komad ribe. Ali kada ga pečeš u tavi, najbolji su pojedinačni fileti. U svakom slučaju, ako ih kupuješ u ribarnici, zamoli prodavača da ti losos lijepo nareže na komade, odnosno pojedinačne porcije. 

Ono što se nama posebno sviđa u ovom receptu jest mogućnost kombiniranja s bilo kojom vrstom povrća. Primjerice, u mrkvi, brokuli i cvjetači uživaj koliko želiš jer savršeno pašu uz losos. Ako ih želiš kratko pirjati na malo ulja, neće sadržavati puno kalorija, a sačuvat će bogatstvo vitamina i minerala.

 | Author: Rocio Vasquez/Pexels Kad se peče u tavi, losos je najbolje prije pečenja narezati na pojedinačne porcije foto: Rocio Vasquez/Pexels

Filet lososa u papru

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 mrkve
  • po 1 crvena i žuta paprika
  • 1 tikvica
  • 1 mali komorač
  • 2 žlice repičina ulja
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca
  • sol i papar
  • 4 žlice šarenog papra u zrnu
  • 4 fileta lososa (oko 150 g po filetu)
  • 2 žlice soka od limuna
  • 3 žlice ulja

 

Možda vas zanima... 3 fantastična jela od lososa – brzo i jednostavno do laganog ručka! Recepti

 

Priprema:

  1. Povrće očisti, nareži na tanke trake i pirjaj 6 minuta na vrućem ulju. Dodaj nasjeckani vlasac, posoli i popapri.
  2. Papar u zrnu zdrobi u mužaru i stavi u tanjur. Filete isperi, posuši ubrusom, pokapaj sokom od limuna i posoli pa ih uvaljaj u papar te dlanovima lagano utisni zrnca u meso.
  3. Zagrij ulje u tavici i prži ih sa svake strane po 3 minute. Povrće raspodijeli na četiri tanjura, na njega stavi losos i po želji ukrasi vlascem. 

 

Možda vas zanima... Ovo su trikovi koji će ti pomoći pripremiti savršen losos kod kuće Špajza Možda vas zanima... Losos u umaku od meda i limuna Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.