Za pripremu ovog gustog variva od slanutka i špinata neće ti biti potrebni posebni komadi mesa niti dugo kuhanje. Bogato i puno okusa, ovo se jelo uistinu jednostavno i brzo priprema
Ovo ljeta dosta smo se najeli salata i tjestenina, a sada nekako osjećamo da je došlo vrijeme za jela na žlicu. Za početak donosimo recept za prefino gusto varivo od slanutka i špinata koji se pravi bez mesa, no nitko ti ne brani da dodaš neki suh i mirisan komad slanine, šunke, kobasice...
Svježinu ćeš dobiti dodavanjem rajčica, a ako ga želiš ugustiti nemoj dodavati brašno već možeš zgnječiti dio slanutka. Koristiš lisuhi slanutak, svakako ga namoči večer prije te ga stavi kuhati i do nekoliko sati prije pripreme jela kako bi se na vrijeme skuhao do kraja.
Gusto varivo od slanutka i špinata
foto: Lazy Cat Kitchen/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Gusto varivo od slanutka i špinata
12 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Slanutak - kuhani
400
g
Maslinovo ulje
4
žlica
Češnjak
4
režanj
Luk
1
kom
Lovorov list
1
kom
Ružmarin
1
žličica
Rajčica
400
g
Špinat
300
g
Listići svježeg peršina
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
U većoj posudi zagrij ulje, povrće nasjeckaj nasitno, pa luk i češnjak stavi pirjati.
Dodaj ružmarin i lovor pa dinstaj dok luk ne postane proziran.
Dodaj rajčicu (svježu, narezanu na kockice ili komade rajčice iz konzerve, ovisno o sezoni) i dinstaj dalje oko 5 minuta.
Dodaj kuhani slanutak.
Dodaj vode koliko je potrebno da postigneš željenu gustoću.
Zadnjih 5 minuta dodaj svježi špinat.
Posoli i popapri, makni s vatre i pospi svježim nasjeckanim peršinom.
Isprobaj i ove divne delicije u kojima je slanutak glavna zvijezda!