gastro postao
                                            
                                        
                                    Pripremite riječnu ribu na tradicionalni slavonski način
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 318
Potrebno vam je
- 2000 g šaran
 - 3 kom luk ,crveni
 - 1.50 dl pasirana rajčica (passata)
 - 2.50 l voda
 - 2 žlica crvena paprika
 - 0.50 žlica ljuta paprika
 - 1 dl vino bijelo
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - ulje suncokretovo
 
Priprema
- U lonac ili kotlić stavite luk koji ste prethodno nasjeckali na sitno, propirjajte na 1 dl suncokretovog ulja. Dodajte ribu i vodu, pustite da prokuha.
 - Kada je voda prokuhala dodajte mljevenu crvenu papriku (ljutu i slatku), pasiranu rajčicu, posolite i popaprite.
 - Pustite da kuha na srednjoj vatri 30 min, dodajte bijelo vino i kuhajte još 10-tak min.
 - Fiš poslužite uz domaće rezance, kuhani krumpir ili bijeli kruh.