gastro postao
Pripremite riječnu ribu na tradicionalni slavonski način
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 318
Potrebno vam je
- 2000 g šaran
- 3 kom luk ,crveni
- 1.50 dl pasirana rajčica (passata)
- 2.50 l voda
- 2 žlica crvena paprika
- 0.50 žlica ljuta paprika
- 1 dl vino bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
Priprema
- U lonac ili kotlić stavite luk koji ste prethodno nasjeckali na sitno, propirjajte na 1 dl suncokretovog ulja. Dodajte ribu i vodu, pustite da prokuha.
- Kada je voda prokuhala dodajte mljevenu crvenu papriku (ljutu i slatku), pasiranu rajčicu, posolite i popaprite.
- Pustite da kuha na srednjoj vatri 30 min, dodajte bijelo vino i kuhajte još 10-tak min.
- Fiš poslužite uz domaće rezance, kuhani krumpir ili bijeli kruh.