Recepti 13. listopada 2014.

Francuska čoko-torta od palačinki

gastro postao gastro.24sata.hr
Francuzi su s razlogom svjetski poznati po svojim slasticama

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 45

Palačinke

  • 250 g oštro brašno
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 4 kom jaje kokošje
  • 600 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 8 žlica ulje suncokretovo

Krema

  • 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 5 žlica šećer, kristal
  • 3 žlica gustin
  • 220 g čokolada sa 70% kakaa
  • 3 žlica maslac, slani
  • 100 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Sve sastojke za palačinke izmiješajte u smjesu. Ostavite da odstoji.
  2. Za kremu stavite mlijeko na vatru i pustite da zavrije. U drugoj posudi istucite žumanjke, šećer i dodajte gustin. Dobro promiješajte pa polako dodajte uzavrelo mlijeko i miješajte. Vratite na vatru i kuhajte dok se ne počne zgušnjavati.
  3. Prelijte vruću kremu preko natrgane čokolade i dobro promiješajte. Dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Malo ohladite. Odvojite manji dio kreme i u ostatak umiješajte tučeno vrhnje. Ispecite palačinke i svaku premažite kremom s vrhnjem pa redajte jednu na drugu. Prelijte ostatkom kreme i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.