Recepti 08. lipnja 2016.

U bilo koje doba dana: Frittata od krumpira i tikvica

frittata
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbitniji sastojak frittate su jaja, a s ostalim sastojcima uvijek možete eksperimentirati

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 419

Potrebno vam je

  • 1 kom krumpir, zreli
  • 4 kom jaje kokošje
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 2 žlica korijander
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 0.50 šalica svježi kravlji sir
  • masline, crne

Priprema

  1. Oljušteni i na kockice narezani krumpir, nakon što provre, kuhajte 8-10 minuta.
  2. U zdjeli umutite jaja, bjelanjke, korijandar, sol i papar.
  3. U tavi na zagrijanu ulju kratko propirjajte luk i češnjak pa dodajte naribane tikvice kojima ste ocijedili tekućinu. Pržite ih dok ne omekšaju (oko 5 minuta) pa umiješajte i kuhani krumpir te pržite, povremeno miješajući, otprilike još 5 min. Prelijte umućenim jajima sa začinima i maslinama pa pržite na srednje jakoj vatri 5-10 minuta.
  4. Pospite sirom pa prebacite u pećnicu zagrijanu na 180°c na najvišu policu i pecite dok frittata ne postane zlatnosmeđa, otprilike 5 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.