Recepti 09. rujna 2017.

Frosé - neodoljiv spoj sladoleda i vina za kraj ljeta

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zadnja ljetna druženja s najdražima začinite genijalnim smrznutim desertom.

Popularno rosé vino ovog je ljeta definitivno doseglo svoj vrhunac. Promovirale su ga svjetski poznate zvijezde, a održan je i pravi festivala posvećenih upravo tom slatkastom vinu.

 

Možda vas zanima... Rose manija: Gastro trend koji nam se zapravo sviđa Špajza



Trendu smo se priključili i sami te nam se rosé nalazio na gotovo svakom popisu za kupovinu, a onda smo čuli za frosé i čitava je stvar poprimila sasvim novu dimenziju.

 

Možda vas zanima... Gastro trendovi koji su obilježili prvu polovicu 2017. Špajza

 

Frosé je ledeni desert nalik sorbetu za koji će vam biti potrebna tek četiri sastojka, a maksimalno uživanje u potpunosti je zagarantirano.

Uzmite si vremena pa frosé pripremite dan prije kako biste prijatelje iznenadili na najslađi mogući način. Kod smrzavanja vino nemojte smrznuti do kraja. Pustite da se formiraju tek kristalići leda kako bi kasnije blendanje bilo što jednostavnije. Dodajte voće po želji pa navalite na slatki alkoholni užitak.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 750 ml rose vina
  • 100 g šećera
  • 200 g bobičastog voća po želji
  • 3 žlice limunovog soka

Priprema:

  1. Vino najprije prebacite u posudu pa spremite u zamrzivač kako bi se smrzlo.
  2. Za to vrijeme u posudi otopite šećer s pola šalice (oko 120 ml) vode.
  3. Kuhajte oko tri minute dok se šećer ne otopi uz stalno miješanje pa dodajte bobičasto voće.
  4. Maknite s vatre i pustite da voće stoji u sirupu oko pola sata.
  5. Procijedite kroz sito i pustite da se ohladi.
  6. Rose izvadite iz zamrzivača pa ga prebacite u blender.
  7. Dodajte limunov sok i sirup od bobičastog voća.
  8. Dodajte šalicu leda i sve dobro usitnite.
  9. Sve zajedno spremite u zamrzivač na još pola sata, a zatim poslužite kao sladoled.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.