gastro postao
Iskoristite sezonu patlidžana za ukusni umak koji se najbolje slaže s tjesteninom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 516
Potrebno vam je
- 1 kom patlidžan
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 kom rajčica, crvena
- 2 dl pasirana rajčica (passata)
- sol
- papar
- peršin, list
- 1 žlica ulje maslinovo
- 200 g fuži
Priprema
- Na žlici maslinova ulja kratko propirjajte nasjeckani luk i na kockice narezanu pancetu. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i na kockice narezani patlidžan. Zalijte s malo vode i pirjajte još desetak minuta.
- Posolite i popaprite pa dodajte oguljenu i na kockice narezanu rajčicu te pasiranu rajčicu. Sve pustite da kuha na laganoj vatri dok patlidžan ne omekša. Umiješajte sitno sjeckani peršin. Prelijte umak preko kuhane tjestenine.