Recepti 03. lipnja 2019.

Ganache - omiljena čokoladna krema od dva sastojka

foto: Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Nazivaju je ganacheom, a riječ je o čokoladnoj kremi koja će se divno sljubiti s baš svakom slasticom. Pripremite duplu dozu, zasigurno će vam trebati.

Bez obzira pripremate li raskošnu čokoladnu tortu, desert u čaši ili punjenje za palačinke, ganache je odličan odabir kod pripreme baš svakog deserta. Potrebna su vam tek dva sastojka - slatko vrhnje i čokolada, a ovoj jednostavnoj kombinaciji zatim možete dodati i prstohvat soli, cimet, vaniliju ili neki drugi dodatak koji će je učiniti još posebnijom.

 

Možda vas zanima... Čokoladna krema s aromom naranče i podlogom od keksa Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Sve što trebate jest zagrijati slatko vrhnje dok se na rubu posude ne pojave mjehurići. Pripazite da vrhnje ne iskipi. Čokoladu nasjeckajte ili prstima razlomite na manje komade i ubacite je u posudu. Preko čokolade prelijte vruće slatko vrhnje. Pustite da odstoji minutu, a zatim dobro promiješajte pjenjačom. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.

 

čokoladna krema Možda vas zanima... Gotova za minutu: Divna čokoladna krema iz blendera Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Ganache možete koristiti kao preljev za kolač ili tortu, kao kremasti sloj između biskvita ili kao čokoladni dodatak desertu u čaši. Koristite li ga kao kremu, prije upotrebe pričekajte da se stisne, a zatim premažite željenu površinu. Koristite li ganache kao preljev, nakon što se čokolada otopila, pustite da malo odstoji kako ne bi bila vruća, a zatim je još tekući prelijte preko kolača.

 

Možda vas zanima... Neodoljiva krema od mascarponea i čokolade Recepti

 

U slast!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.