Bez obzira pripremate li raskošnu čokoladnu tortu, desert u čaši ili punjenje za palačinke, ganache je odličan odabir kod pripreme baš svakog deserta. Potrebna su vam tek dva sastojka - slatko vrhnje i čokolada, a ovoj jednostavnoj kombinaciji zatim možete dodati i prstohvat soli, cimet, vaniliju ili neki drugi dodatak koji će je učiniti još posebnijom.
Sve što trebate jest zagrijati slatko vrhnje dok se na rubu posude ne pojave mjehurići. Pripazite da vrhnje ne iskipi. Čokoladu nasjeckajte ili prstima razlomite na manje komade i ubacite je u posudu. Preko čokolade prelijte vruće slatko vrhnje. Pustite da odstoji minutu, a zatim dobro promiješajte pjenjačom. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
Ganache možete koristiti kao preljev za kolač ili tortu, kao kremasti sloj između biskvita ili kao čokoladni dodatak desertu u čaši. Koristite li ga kao kremu, prije upotrebe pričekajte da se stisne, a zatim premažite željenu površinu. Koristite li ganache kao preljev, nakon što se čokolada otopila, pustite da malo odstoji kako ne bi bila vruća, a zatim je još tekući prelijte preko kolača.
U slast!