Jesen nam je sve bliže, a s hladnijim danima dolaze i nešto drugačiji recepti. Naši Gastrolovci okupit će se u još jednom izdanju gastro meetupa i iskoristit okuse gljiva, šljiva i drugih jesenskih namirnica kako bi pripremili slasne veganske recepte kojima ćemo se oprostiti od ljeta, a u tome će im pomoći uvijek svježe namirnice METRO Chef. Recepti koje će kuhati potpuno su pripremljeni s namirnicama biljnog podrijetla, a to znači da su korisni i za tijelo i okoliš.
Gastrolovac i autor bloga "Samo jedan griz" Darko Debić zatvorit će ljetnu sezonu veganskim girosom u kojem su zvijezda okusa bukovače, a pokazat će ti i kako pripremiti najbolju mješavinu začina za giros, domaći tzatziki umak te pita lepinje. Sandra Rončević, autorica bloga "O slanom & slatkom: o svemu." odvest će nas u daleku Indiju hrskavim popečcima od luka koji se nazivaju pakore, a spojit će ih s umakom od avokada, češnjaka i limete.
Tanja Pastuović Klaić zna kako uživati u hrani, a to govori i njezin blog "COOKam i guštam". Ona će ti pokazati kako pripremiti vegansku verziju omiljenog bolonjez umaka, a mljeveno meso će u receptu zamijeniti lećom. Na kraju finog obroka uvijek dolazi desert, a ovoga puta je za slastice zadužena Vinka Tresić. Vinka na svom blogu "Veganica" ima nekoliko verzija knedli sa šljivama, a ovoga puta će pripremiti nešto drugačije tofu knedle sa šljivama i maslacem od lješnjaka.
Ovaj plant-based meni zvuči odlično, a kako će teći priprema svakako prati na našem missGASTRO Instagram profilu. Recepte ćeš već idući tjedan moći pročitati na missGASTRO portalu.