Recepti 11. svibnja 2019.

Genijalna bijela pizza s vrhnjem, špinatom i slaninom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovu smo kombinaciju isprobali i sami te se naprosto oduševili. Doza maslinovog ulja tijesto će učiniti mekšim i ukusnijim, dok će spoj vrhnja i špinata stvoriti kremasti nadjev. Za prste polizati!

Pronašli smo recept za bijelu pizzu sa špinatom pa se zaigrali sastojcima koje smo tog trena imali u hladnjaku. Tako je nastala pizza s kiselim vrhnjem i špinatom koja nas je u potpunosti oduševila. 

 

bijela pizza Možda vas zanima... Savršenstvo u novom ruhu: Bijela pizza sa slaninom None

 

Dobra doza češnjaka i maslinovog ulja pomogla nam je da postignemo bogatije okuse, tijesto je bilo meko i nimalo suho, a nadjev je stvorio kremasti sloj kojem je naprosto teško odoljeti.

Od sireva birali smo mozzarellu i goudu, a dodali smo i parmezan te mješavinu sitno ribanog kozjeg i kravljeg sira. Sve zajedno ubacili smo u pećnicu te najprije uživali u mirisima, a onda i u fantastičnim okusima.

 

bijela pizza Možda vas zanima... Gurmanska pizza s bijelim umakom, šunkom i gljivama Recepti

 

Nešto drugačija varijanta omiljene pizze osvojila je sve koji su je isprobali te vam upravo zato u nastavku donosimo recept. Isprobajte je i vi, vjerujte, nećete se razočarati.

 

Možda vas zanima... Kakav spoj: Bijela pizza s grahom i špinatom Recepti

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • 200 g špinata
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čašica kiselog vrhnja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Mozzarella ili drugi sir
  • Slanina

Postupak pripreme:

  1. Špinat dobro operite i po želji nasjeckajte na komadiće.
  2. Na tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja, dodajte sitno sjeckani režanj češnjaka i ubacite špinat.
  3. Pirjajte dok špinat ne povene.
  4. Maknite s vatre, pustite da se ohladi oko pet minuta, a zatim dodajte jednu čašicu vrhnja. Začinite soli i paprom i dobro promiješajte. Dodati možete i čili, pirjani poriluk ili drugo povrće po želji.
  5. Tijesto za pizzu premažite maslinovim uljem i pospite sitno sjeckanim ili protisnutim režnjem češnjaka. 
  6. Dodajte nadjev od špinata i vrhnja.
  7. Pospite sirom po želji i dodajte slaninu. 
  8. Ubacite u pećnicu na 250 stupnjeva, na donju rešetku i pecite 5 do 10 minuta.

Dobar tek!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.