Pronašli smo recept za bijelu pizzu sa špinatom pa se zaigrali sastojcima koje smo tog trena imali u hladnjaku. Tako je nastala pizza s kiselim vrhnjem i špinatom koja nas je u potpunosti oduševila.
Dobra doza češnjaka i maslinovog ulja pomogla nam je da postignemo bogatije okuse, tijesto je bilo meko i nimalo suho, a nadjev je stvorio kremasti sloj kojem je naprosto teško odoljeti.
Od sireva birali smo mozzarellu i goudu, a dodali smo i parmezan te mješavinu sitno ribanog kozjeg i kravljeg sira. Sve zajedno ubacili smo u pećnicu te najprije uživali u mirisima, a onda i u fantastičnim okusima.
Nešto drugačija varijanta omiljene pizze osvojila je sve koji su je isprobali te vam upravo zato u nastavku donosimo recept. Isprobajte je i vi, vjerujte, nećete se razočarati.
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
- 200 g špinata
- 2 režnja češnjaka
- 1 čašica kiselog vrhnja
- 2 žlice maslinovog ulja
- Mozzarella ili drugi sir
- Slanina
Postupak pripreme:
- Špinat dobro operite i po želji nasjeckajte na komadiće.
- Na tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja, dodajte sitno sjeckani režanj češnjaka i ubacite špinat.
- Pirjajte dok špinat ne povene.
- Maknite s vatre, pustite da se ohladi oko pet minuta, a zatim dodajte jednu čašicu vrhnja. Začinite soli i paprom i dobro promiješajte. Dodati možete i čili, pirjani poriluk ili drugo povrće po želji.
- Tijesto za pizzu premažite maslinovim uljem i pospite sitno sjeckanim ili protisnutim režnjem češnjaka.
- Dodajte nadjev od špinata i vrhnja.
- Pospite sirom po želji i dodajte slaninu.
- Ubacite u pećnicu na 250 stupnjeva, na donju rešetku i pecite 5 do 10 minuta.
Dobar tek!